Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 09/06

Tomaattinen broilerikuskus

400 g maus­ta­mat­to­mia broi­le­rin­sui­ka­lei­ta

1 si­pu­li

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 rkl öl­jyä

1 pss sui­ka­loi­tu­ja pa­kas­te­kas­vik­sia (300 g)

5 dl vet­tä

1 ka­na­lie­mi­kuu­tio tai

1 1/2 rkl ka­na­fon­dia

2 tl chi­li­tah­naa tai hie­man ma­ke­aa chi­li­kas­ti­ket­ta

3 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

2 1/2 dl kus­kus-suu­ri­moi­ta

1 tlk (400 g) kid­ney­pa­pu­ja

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Rus­kis­ta broi­le­rin­sui­ka­leet öl­jys­sä pais­to­ka­sa­ris­sa tai vo­kis­sa. Siir­rä kyp­sät broi­le­rin­sui­ka­leet syr­jään het­kek­si.

2. Li­sää pan­nul­le öl­jyä, kuu­men­na ja li­sää si­pu­lit ja kuul­lo­ta nii­tä het­ki. Li­sää pa­kas­te­kas­vik­set ja kuul­lo­ta peh­meik­si. Li­sää kyp­sät broi­le­rin­sui­ka­leet, vesi ja lie­mi­kuu­tio tai fon­di sekä maus­te­kas­ti­ke ja to­maat­ti­py­ree.

3. Kie­hau­ta ja li­sää kus­kus-suu­ri­mot ja va­lu­te­tut kid­ney­pa­vut. An­na suu­ri­moi­den tur­vo­ta. Li­sää tar­vit­ta­es­sa nes­tet­tä, jot­ta ruo­ka py­syy me­he­vä­nä. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ