Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6-7/2006

Tomaatti-munakoisopasta

Leikkaa munakoiso pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa ne sitten vielä poikittain noin 2 sentin levyisiksi paloiksi...

300–400 g pen­ne­pas­taa

Kas­ti­ke:

1 suu­ri mu­na­koi­so (noin 500 g)

suo­laa

800 g tuo­rei­ta to­maat­te­ja

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

puo­li­kas pu­nai­nen chi­li­pap­ri­ka

4 rkl olii­vi­öl­jyä

3–4 rkl to­maat­ti­py­ree­tä

1 ruuk­ku ba­si­li­kaa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

suo­laa

Li­säk­si:

par­me­saa­ni­juus­toa las­tui­na

1. Leik­kaa mu­na­koi­so pi­tuus­suun­nas­sa ohuik­si vii­pa­leik­si. Leik­kaa ne sit­ten vie­lä poi­kit­tain noin 2 sen­tin le­vyi­sik­si pa­loik­si. Ri­pot­te­le pääl­le suo­laa ja lai­ta vii­pa­leet sii­vi­lään noin puo­lek­si tun­nik­si va­lu­maan.

2. Kalt­taa to­maa­tit, pois­ta kan­ta ja sie­me­net ja so­seu­ta to­maa­tit mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa tai sau­va­se­koit­ti­mel­la. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Hal­kai­se chili, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na chi­li­pap­ri­ka.

3. Kuu­men­na puo­let öl­jys­tä pais­tin­pan­nus­sa ja kuul­lo­ta val­ko­si­pu­lei­ta sii­nä het­ki. Li­sää so­seu­te­tut to­maa­tit, hie­non­net­tu chili ja to­maat­ti­py­ree. An­na hau­tua hil­jal­leen 15–20 mi­nuut­tia.

4. Pais­ta sil­lä ai­kaa mu­na­koi­so­vii­pa­leet toi­sel­la pan­nul­la lo­pus­sa olii­vi­öl­jys­sä mo­lem­min puo­lin kau­niin vä­ri­sik­si.

5. Li­sää mu­na­koi­sot ja hie­non­net­tu ba­si­li­ka to­maat­ti­kas­tik­kee­seen. Maus­ta suo­lal­la ja pip­pu­ril­la ja kuu­men­na. Li­sää tar­vit­ta­es­sa vet­tä.

6. Kei­tä pas­ta pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan, va­lu­ta ja se­koi­ta kas­tik­keen jouk­koon.

7. Tar­joa par­me­saa­ni­las­tu­jen kera.