2 punaista paprikaa
3 valkosipulinkynttä
1 - 2 kuivattua chiliä
1 tl jauhettua korianteria
3/4 tl suolaa
1 maustemitta kuminansiemeniä
2 rkl oliiviöljyä
1 tlk kikherneitä
2 tlk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa
8 dl vettä
2 - 3 rkl kanafondia
Tarjoiluun:
pähkinäpestoa (ks. ohje reseptin lopusta)
1. Pese, kuivaa ja puolita paprikat sekä poista siemenet ja kanta. Laita paprikanpuolikkaat pellille leivinpaperin päälle kuoripuoli ylöspäin. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä, poista kuoret ja leikkaa suikaleiksi.
2. Kuori valkosipulinkynnet. Laita valkosipulit ja mausteet mortteliin ja hienonna tasaiseksi seokseksi. Valuta ja huuhtele kikherneet.
3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä mausteseosta pari minuuttia. Lisää kikherneet, säilötyt tomaatit, vesi ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 10 - 15 minuuttia.
Pähkinäpesto:
Soseuta 1 ruukku basilikaa, 3 - 4 valkosipulinkynttä ja noin 50 g cashew- tai saksanpähkinöitä tehosekoittimessa. Lisää vähitellen joukkoon 1 1/2 dl oliiviöljyä, hieman suolaa ja noin 50 g raastettua pecorino- tai parmesaanijuustoa. Sopii erityisesti tomaattipohjaisten
keittojen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2