Artikkeli

Tomaattikeitto ja yrttitahna

Valmista ensin yrttitahna. Valuta ranskankermaa suoda­tin­pa­pe­rilla vuoratussa kahvin­suo­dat­ti­messa noin 30 minuuttia. Sekoita silputut yrtit ranskankermaan ja mausta seos suolalla, pippurilla ja hunajalla...

1 kg kyp­siä to­maat­te­ja

1 kel­ta­si­pu­li

1 rkl öl­jyä tai voi­ta

5 dl vet­tä

1 kas­vis­lie­mi­kuu­tio

1 tl kui­vat­tua Pro­ven­cen yrt­ti­maus­tet­ta tai ba­si­li­kaa

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1/2 rkl ruo­ko­ki­de­so­ke­ria

muu­ta­ma tip­pa ta­bas­coa

Yrt­ti­tah­na:

200 g ke­vyt­rans­kan­ker­maa

3/4 dl sil­put­tu­ja tuo­reyrt­te­jä, esim. ore­ga­noa, kir­ve­liä, lips­tik­kaa

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1 tl juok­se­vaa hu­na­jaa

1. Val­mis­ta en­sin yrt­ti­tah­na. Va­lu­ta rans­kan­ker­maa suo­da­tin­pa­pe­ril­la vuo­ra­tus­sa kah­vin­suo­dat­ti­mes­sa noin 30 mi­nuut­tia. Se­koi­ta sil­pu­tut yr­tit rans­kan­ker­maan ja maus­ta seos suo­lal­la, pip­pu­ril­la ja hu­na­jal­la. Nos­ta tah­na jää­kaap­piin odot­ta­maan.

2. Kalt­taa to­maa­tit upot­ta­mal­la ne kie­hu­vaan ve­teen. 10 se­kun­nik­si ja nos­ta ne pois kat­ti­las­ta. Kuo­ri to­maa­tit ja pois­ta niis­tä kova kan­ta. Leik­kaa to­maa­tit nel­jään osaan.

3. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­li. Kuu­men­na öl­jy tai voi kat­ti­las­sa ja kuul­lo­ta si­pu­li, mut­ta älä an­na sen saa­da vä­riä. Li­sää to­maat­ti­pa­lat, vesi, mu­ren­net­tu lie­mi­kuu­tio ja yrt­ti­maus­te.

4. Kei­tä ai­nek­sia kan­nen al­la kes­ki­läm­möl­lä noin 20 mi­nuut­tia. Maus­ta lo­puk­si suo­lal­la, pip­pu­ril­la, so­ke­ril­la ja ta­bas­col­la. So­seu­ta keit­to ta­sai­sek­si sau­va­se­koit­ti­mel­la. Tar­joi­le keit­to yrt­ti­tah­nan kans­sa.

Vink­ki! Yrt­ti­tah­nan voit val­mis­taa mis­tä ta­han­sa yr­teis­tä.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ