MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINEN KOTI JA KEITTIÖ 1-2/2013
2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
½ rkl oliiviöljyä
2 tölkkiä (à 400 g) tomaatti-murskaa tai säilöttyjä kokonaisia tomaatteja
¾ rkl sokeria
½ dl tuoretta basilikaa
hienonnettuna
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita öljyssä noin 5 minuuttia käännellen.
2. Lisää tomaattimurska, sokeri ja hienonnettu basilika. Hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
3. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.
4. Tomaattikastike sopii tarjottavaksi sellaisenaan pastan kera. Voit myös rikastaa kastiketta esimerkiksi kapriksilla, vihreillä oliiveilla ja anjoviksella sekä chilillä. Ruokaisamman kastikkeen saat, kun lisäät siihen esimerkiksi tonnikalaa tai kanaa.
Vinkki: Kastikkeen voi valmistaa myös tuoreista hyvin kypsyneistä tomaateista. Kalttaa tomaatit, poista kannat ja kuutioi tomaatin malto. Hauduta kastiketta noin 20 minuuttia ja lisää vettä, jos kastike tuntuu liian paksulta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2