Artikkeli

MARI HAR­JU­LA • KU­VAT AR­TO VUO­HE­LAI­NEN KOTI JA KEIT­TIÖ 1-2/2013

Tomaattikastike

Tomaattikastike sopii tarjottavaksi sellaisenaan pastan kera.

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 si­pu­li

½ rkl olii­vi­öl­jyä

2 tölk­kiä (à 400 g) to­maat­ti-murs­kaa tai säi­löt­ty­jä ko­ko­nai­sia to­maat­te­ja

¾ rkl so­ke­ria

½ dl tuo­ret­ta ba­si­li­kaa

hie­non­net­tu­na

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la ja kuul­lo­ta si­pu­lei­ta öl­jys­sä noin 5 mi­nuut­tia kään­nel­len.

2. Li­sää to­maat­ti­murs­ka, so­ke­ri ja hie­non­net­tu ba­si­li­ka. Hau­du­ta mie­dol­la läm­möl­lä noin 10 mi­nuut­tia.

3. Maus­ta lo­puk­si suo­lal­la ja pip­pu­ril­la.

4. To­maat­ti­kas­ti­ke so­pii tar­jot­ta­vak­si sel­lai­se­naan pas­tan kera. Voit myös ri­kas­taa kas­ti­ket­ta esi­mer­kik­si kap­rik­sil­la, vih­reil­lä olii­veil­la ja an­jo­vik­sel­la sekä chi­lil­lä. Ruo­kai­sam­man kas­tik­keen saat, kun li­säät sii­hen esi­mer­kik­si ton­ni­ka­laa tai ka­naa.

Vink­ki: Kas­tik­keen voi val­mis­taa myös tuo­reis­ta hy­vin kyp­sy­neis­tä to­maa­teis­ta. Kalt­taa to­maa­tit, pois­ta kan­nat ja kuu­ti­oi to­maa­tin mal­to. Hau­du­ta kas­ti­ket­ta noin 20 mi­nuut­tia ja li­sää vet­tä, jos kas­ti­ke tun­tuu lii­an pak­sul­ta.