Artikkeli

Tomaatti-kaprispiirakat

600 g si­lak­ka­fi­lei­tä

1 1/2 tl suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1 prk suu­ria kap­rik­sia

To­maat­ti­kas­ti­ke:

2 tl si­na­pin­sie­me­niä

2 tl ko­ri­an­te­rin­sie­me­niä

1 dl pa­see­rat­tua to­maat­tia

2 rkl öl­jyä

3 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

1 dl sil­put­tua tuo­ret­ta til­liä

2 tl so­ke­ria

suo­laa

1. Huuh­te­le si­lak­ka­fi­leet no­pe­as­ti kyl­mäs­sä ve­des­sä. Maus­ta fi­leet suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Pane jo­kai­sel­le fi­leel­le yk­si kap­ris ja kää­ri ka­lat rul­lal­le nah­ka­puo­li ylös­päin. Aset­te­le rul­lat tii­viis­ti uu­ni­vuo­kaan.

2. Se­koi­ta yh­teen ke­vy­es­ti murs­ka­tut si­na­pin- ja ko­ri­an­te­rin­sie­me­net, to­maat­ti, öl­jy, etik­ka, til­li, so­ke­ri ja ri­paus suo­laa. Va­lu­ta seos si­lak­ka­fi- lei­den pääl­le.

3. Pais­ta si­la­koi­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia.

4. Tar­joi­le hy­vän lei­vän kera vaik­ka­pa pie­ne­nä suo­lai­se­na pa­la­na.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ