Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 05/2006

Tomaatti-kalkkuna-chêvrekakku

(10–12:lle)

12 isoa, vaa­le­aa paah­to­lei­pä­vii­pa­let­ta

8 isoa ruis­paah­to­lei­pä­vii­pa­let­ta

Chèvre­täy­te:

1 prk (à 150 g) peh­me­ää vuo­hen­juus­toa

1 prk (200 g) ke­vyt­rans­kan­ker­maa

150 g sau­na­pal­vi­kalk­ku­na­fi­lee­tä

1 dl tuo­ret­ta ba­si­li­ka­silp­pua

2–3 pyö­räy­tys­tä mus­ta­pip­pu­ria

To­maat­ti­täy­te:

1 prk (2 1/2 dl) to­maat­ti-yrt­ti­maus­tet­tua ruo­an­lait­tof­raic­hea

200 g au­rin­ko­kui­va­tuil­la to­maa­teil­la maus­tet­tua tuo­re­juus­toa

5–6 au­rin­ko­kui­vat­tua to­maat­tia

1 dl sil­put­tua ru­co­laa

Li­säk­si:

va­jaa 1 dl pu­nais­ta pes­toa

Kuor­ru­tus:

200 g chêvre-tuo­re­juus­toa

1/2 dl ke­vyt­rans­kan­ker­maa

Ko­ris­te­luun:

50–70 g vuo­hen­juus­toa

1 1/2–2 dl pin­jan­sie­me­niä

4–5 au­rin­ko­kui­vat­tua to­maat­tia

ba­si­li­kan ja per­sil­jan leh­tiä

1.Pil­ko kalk­ku­na­fi­lee ja yh­dis­tä chevré­täyt­teen ai­nek­set. Maus­ta mus­ta­pip­pu­ril­la ja nos­ta vii­le­ään.

2. Va­lu­ta ja silp­pua kui­va­tut to­maa­tit ja ru­co­la ja se­koi­ta kaik­ki täyt­teen ai­nek­set.

3. Kuo­ri lei­pä­vii­pa­leet. Pei­tä suo­ra­kai­teen muo­toi­sen vuo­an poh­ja nel­jäl­lä vaa­le­al­la lei­pä­vii­pa­leel­laa. Le­vi­tä puo­let to­maat­ti­täyt­tees­tä. Tee seu­raa­va ker­ros nel­jäs­tä pes­tol­la voi­del­lus­ta ruis­lei­väs­ta ja puo­les­ta kalk­ku­na­täyt­tees­tä. Tee vie­lä vaa­lea ja tum­ma ker­ros täyt­tei­neen. Pane pääl­le vaa­le­at lei­vät. Kie­do kel­muun pai­non al­le.

4. An­na ve­täy­tyä vii­le­äs­sä yön yli.

5. Yh­dis­tä chevré­tuo­re­juus­to ja rans­kan­ker­ma ja pääl­lys­tä kak­ku.

6. Ko­ris­te­le si­vut paah­de­tuil­la pin­jan­sie­me­nil­lä.

7. Ko­ris­te­le pääl­li­nen vuo­hen­juus­tol­la, kui­va­tuil­la to­maat­ti­vii­pa­leil­la, ba­si­li­kan ja per­sil­jan leh­dil­lä. Tar­joa heti.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ