Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

 RUO­KA MARI HAR­JU­LA *KU­VAT UL­LA­MAI­JA HÄN­NI­NEN Koti ja keit­tiö 8/2010

Tomaatti-kalakeitto ja yrttiaioli

Valmista ensin majoneesi. Sekoita keltuaiset, sinappi ja etikka monitoi­mi­ko­neessa tai tehose­koit­ti­messa...

Oh­je nel­jäl­le hen­gel­le

noin 600 g ah­ven­ta, sii­kaa, ku­haa

tai loh­ta fi­lee­nä

2 var­hais­si­pu­lia var­si­neen

2 sel­le­rin­vart­ta

600 g kyp­siä to­maat­te­ja

1–2 rkl öl­jyä

1 l ka­la­lien­tä

2–3 dl val­ko­vii­niä

1 laa­ke­rin­leh­ti

1rkl tuo­ret­ta ore­ga­noa hie­non­net­tu­na

ri­paus sit­ruu­na­me­hua

per­sil­jaa

Yrt­ti­ai­o­li:

2 kel­tu­ais­ta

2 tl si­nap­pia

2 tl val­ko­vii­nie­tik­kaa

2 dl ryp­si­öl­jyä

1 dl olii­vi­öl­jyä

1–2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä hie­non­net­tu­na

2–3 rkl sil­put­tu­ja yrt­te­jä, ku­ten per­sil­jaa,

ba­si­li­kaa ja ruo­ho­si­pu­lia

1 rkl sit­ruu­na­me­hua

suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1. Val­mis­ta en­sin ma­jo­nee­si. Se­koi­ta kel­tu­ai­set, si­nap­pi ja etik­ka mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa tai te­ho­se­koit­ti­mes­sa. Li­sää ko­neen käy­des­sä ohu­e­na nau­ha­na en­sin ryp­si­öl­jy ja sit­ten olii­vi­öl­jy. Maus­ta hie­non­ne­tul­la val­ko­si­pu­lil­la ja yr­teil­lä sekä sit­ruu­na­me­hul­la. Li­sää hie­man suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria. Se­koi­ta ma­jo­nee­si ta­sai­sek­si. Säi­ly­tä kyl­mäs­sä.

2. Huuh­te­le ja vii­pa­loi si­pu­lit ja sel­le­rit. Kalt­taa to­maa­tit. Tee to­maat­tien pääl­le ris­ti­viil­to ja kas­ta ne kie­hu­van kuu­maan ve­teen. Pois­ta kuo­ret, loh­ko to­maa­tit ja pois­ta kan­ta. Leik­kaa ka­la­fi­leet rei­luik­si pa­loik­si.

3. Kuu­men­na öl­jy kat­ti­las­sa ja kuul­lo­ta si­pu­lei­ta ja sel­le­rei­tä sii­nä het­ken. Li­sää to­maa­tit, ka­la­lie­mi, vii­ni ja laa­ke­rin­leh­ti. Kuu­men­na kie­hu­vak­si ja hau­du­ta noin 10 mi­nuut­tia. Li­sää ore­ga­no, sit­ruu­na­me­hu ja ka­lat. Hau­du­ta muu­ta­ma mi­nuut­ti, kun­nes kala on kyp­sää.

4. Tar­joa keit­to yrt­ti­ai­o­lin kera.

Lue Myös

Gratinoidut vihersimpukat

Sinisimpukat ja sahramimajoneesi

Välimerellinen mustekala

Gratinoidut vihersimpukat

Sinisimpukat ja sahramimajoneesi

Välimerellinen mustekala

Kampasimpukoita pernod’n kanssa

Hummeria thermidor

Katkaraputacot

Bouillabaisse

Savumarinoidut lohipalat

Katkarapu nuudeliwokki

Bouillabaisse

Savumarinoidut lohipalat

Katkarapu nuudeliwokki

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Aamupa­la­pan­nu­kakun juuritaikina muhii yön yli

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Passi­o­he­del­mäinen juustokakku on raikas herkku

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Valokuvaaja Kreetta Järvenpää luo sadunomaisia tunnelmia työhuoneellaan kukkien keskellä

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Pehmeä laskeutuminen uuteen pakettitaloon

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.