RUOKA MARI HARJULA *KUVAT ULLAMAIJA HÄNNINEN Koti ja keittiö 8/2010
Ohje neljälle hengelle
noin 600 g ahventa, siikaa, kuhaa
tai lohta fileenä
2 varhaissipulia varsineen
2 sellerinvartta
600 g kypsiä tomaatteja
1–2 rkl öljyä
1 l kalalientä
2–3 dl valkoviiniä
1 laakerinlehti
1rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
ripaus sitruunamehua
persiljaa
Yrttiaioli:
2 keltuaista
2 tl sinappia
2 tl valkoviinietikkaa
2 dl rypsiöljyä
1 dl oliiviöljyä
1–2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2–3 rkl silputtuja yrttejä, kuten persiljaa,
basilikaa ja ruohosipulia
1 rkl sitruunamehua
suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Valmista ensin majoneesi. Sekoita keltuaiset, sinappi ja etikka monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää koneen käydessä ohuena nauhana ensin rypsiöljy ja sitten oliiviöljy. Mausta hienonnetulla valkosipulilla ja yrteillä sekä sitruunamehulla. Lisää hieman suolaa ja rouhittua mustapippuria. Sekoita majoneesi tasaiseksi. Säilytä kylmässä.
2. Huuhtele ja viipaloi sipulit ja sellerit. Kalttaa tomaatit. Tee tomaattien päälle ristiviilto ja kasta ne kiehuvan kuumaan veteen. Poista kuoret, lohko tomaatit ja poista kanta. Leikkaa kalafileet reiluiksi paloiksi.
3. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita ja sellereitä siinä hetken. Lisää tomaatit, kalaliemi, viini ja laakerinlehti. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 10 minuuttia. Lisää oregano, sitruunamehu ja kalat. Hauduta muutama minuutti, kunnes kala on kypsää.
4. Tarjoa keitto yrttiaiolin kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2