Artikkeli

Tomaatti-juustopiirakka

Nypi jauhot ja pehmeä rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi sekoittaen...

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

100 g voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 rkl vet­tä

Täy­te:

5 luu­mu­to­maat­tia

1 dl to­maat­ti­so­set­ta

nip­pu ore­ga­noa

nip­pu ba­si­li­kaa

ri­paus mus­ta­pip­pu­ria

1/2 pur­jo

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1 dl juus­to­raas­tet­ta esim. pe­co­ri­noa

10 sar­dii­nia

10 mus­taa ki­ve­tön­tä olii­via

3-4 yr­tin ok­saa

1. Nypi jau­hot ja peh­meä ras­va mu­ru­mai­sek­si se­ok­sek­si. Li­sää vesi se­koit­ta­en.

2. Pai­ne­le tai­ki­na pii­rak­ka­vuo­kaan ja pane se kyl­mään.

3. Kas­ta to­maa­tit kie­hu­vas­sa ve­des­sä. Vedä kuo­ri ir­ti, ota kan­ta pois ja pa­loit­te­le to­maa­tit. Se­koi­ta nii­den jouk­koon to­maat­ti­so­se, sil­pu­tut yr­tit ja pip­pu­ri­rou­he

4. Hal­kai­se pur­jo, huuh­te­le ja vii­pa­loi. Kuul­lo­ta pur­jo­vii­pa­leet ke­vy­es­ti pais­tin­pan­nul­la.

5. Pais­ta poh­jaa 225 as­tees­sa noin 10 mi­nuut­tia. Le­vi­tä poh­jal­le juus­to­raas­te, pur­jo­vii­pa­leet ja to­maat­ti­se­os.

6. Ko­ris­te­le pin­ta sar­dii­neil­la, olii­veil­la ja yr­tin ok­sil­la. Kyp­sen­nä pii­rak­kaa 225 as­tees­sa vie­lä 15 mi­nuut­tia.

Vii­ni­suo­si­tuk­set:

Täy­te­läi­nen, peh­meä pu­na­vii­ni San­ta He­le­na Sig­lo de Oro Car­menè­re, Chile, 6,99 € tai Ne­rel­lo Mas­ca­le­se, Ita­lia, 7,39 €.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ