3 dl vehnäjauhoja
100 g voita tai margariinia
2 rkl vettä
Täyte:
5 luumutomaattia
1 dl tomaattisosetta
nippu oreganoa
nippu basilikaa
ripaus mustapippuria
1/2 purjo
1/2 dl oliiviöljyä
1 dl juustoraastetta esim. pecorinoa
10 sardiinia
10 mustaa kivetöntä oliivia
3-4 yrtin oksaa
1. Nypi jauhot ja pehmeä rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi sekoittaen.
2. Painele taikina piirakkavuokaan ja pane se kylmään.
3. Kasta tomaatit kiehuvassa vedessä. Vedä kuori irti, ota kanta pois ja paloittele tomaatit. Sekoita niiden joukkoon tomaattisose, silputut yrtit ja pippurirouhe
4. Halkaise purjo, huuhtele ja viipaloi. Kuullota purjoviipaleet kevyesti paistinpannulla.
5. Paista pohjaa 225 asteessa noin 10 minuuttia. Levitä pohjalle juustoraaste, purjoviipaleet ja tomaattiseos.
6. Koristele pinta sardiineilla, oliiveilla ja yrtin oksilla. Kypsennä piirakkaa 225 asteessa vielä 15 minuuttia.
Viinisuositukset:
Täyteläinen, pehmeä punaviini Santa Helena Siglo de Oro Carmenère, Chile, 6,99 € tai Nerello Mascalese, Italia, 7,39 €.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2