Artikkeli

Koti ja keit­tiö 4/2009

Tomaatti-bulgurrisotto

Kalttaa tomaatit halutessasi. Halkaise tomaatit ja poista sisukset. Leikkaa tomaatti kuutioiksi...

oh­je nel­jäl­le

3 dl bul­gu­ria

2 to­maat­tia

2 sa­lot­ti­si­pu­lia

1 - 2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

2 - 3 rkl olii­vi­öl­jyä

4 1/2 dl kas­vis­lien­tä (fon­dis­ta tai kuu­ti­os­ta)

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

1 rkl to­maat­ti­so­set­ta

ri­paus so­ke­ria

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus suo­laa

2 rkl tuo­ret­ta per­sil­jaa hie­non­net­tu­na

1. Kalt­taa to­maa­tit ha­lu­tes­sa­si. Hal­kai­se to­maa­tit ja pois­ta si­suk­set. Leik­kaa to­maat­ti kuu­ti­oik­si.

2. Kuo­ri ja hie­non­na si­pu­lit ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Kuul­lo­ta si­pu­lei­ta ja val­ko­si­pu­lia öl­jys­sä pan­nul­la het­ki. Li­sää bul­gur, kas­vis­lie­mi, sit­ruu­na­me­hu, to­maat­ti­so­se ja ri­paus so­ke­ria. An­na hau­tua noin 10 mi­nuut­tia, kun­nes nes­te on imey­ty­nyt.

3. Li­sää to­maat­ti­kuu­ti­ot. Li­sää rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria ja tar­vit­ta­es­sa ri­paus suo­laa. Vii­meis­te­le hie­non­ne­tul­la per­sil­jal­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ