Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 6–7/2010 KUVA AR­TO VUO­HE­LAI­NEN

Tomaatti focaccia

Rapean maukas tomaatti-focaccia maistuu yrtti-vuohen­juus­to­le­vitteen kera.

1 pel­lil­li­nen

5 dl vet­tä

50 g tuo­ret­ta hii­vaa

1 tl suo­laa

1 rkl so­ke­ria

noin 11 dl veh­nä­jau­ho­ja

Li­säk­si:

olii­vi­öl­jyä

1 ra­sia (250 g) kir­sik­ka­to­maat­te­ja

1 ruuk­ku ore­ga­noa

ri­paus so­ke­ria

sor­mi­suo­laa

1. Liu­o­ta hii­va kä­den­läm­pöi­seen ve­teen. Li­sää maus­teet ja alus­ta jau­hot vä­hi­tel­len. An­na ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si, noin puo­li tun­tia.

2. Pai­ne­le tai­ki­na pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. An­na ko­ho­ta.

3. Hal­kai­se to­maa­tit. Pai­ne­le to­maa­tin­puo­lik­kaat lei­vän pääl­le leik­kuu­pin­ta ylös­päin. Voi­te­le lei­pä olii­vi­öl­jyl­lä. Pai­ne­le lei­vän pääl­le myös ore­ga­non leh­tiä. Ri­pot­te­le to­maat­tien pääl­le hie­man so­ke­ria ja koko lei­vän pääl­le sor­mi­suo­laa.

4. Pais­ta uu­nis­sa 200–225 as­tees­sa noin 20–30 mi­nuut­tia.

Val­mis­tu­sai­ka: noin 30 min + ko­ho­tus- ja pais­to­a­jat 1,5 t

Vink­ki! Ra­pe­an mau­kas to­maat­ti-fo­cac­cia mais­tuu yrt­ti-vuo­hen­juus­to­le­vit­teen kera.

Lue Myös

Sipuli-anjovispiiras

Pinaatti-pekoni­mu­na­pas­teijat

Pähkinä-rusinaleipä

Sipuli-anjovispiiras

Pinaatti-pekoni­mu­na­pas­teijat

Pähkinä-rusinaleipä

Bostonleipä

Juustoiset sienipiirakat

Perus­lei­pä­taikina

Seesamigrissinit

Bostonleipä

Hedelmä-pähkinä-pataleipä

Seesamigrissinit

Bostonleipä

Hedelmä-pähkinä-pataleipä

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2