Koti ja Keittiö 6–7/2010 KUVA ARTO VUOHELAINEN
1 pellillinen
5 dl vettä
50 g tuoretta hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
noin 11 dl vehnäjauhoja
Lisäksi:
oliiviöljyä
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku oreganoa
ripaus sokeria
sormisuolaa
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mausteet ja alusta jauhot vähitellen. Anna kohota kaksinkertaiseksi, noin puoli tuntia.
2. Painele taikina pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota.
3. Halkaise tomaatit. Painele tomaatinpuolikkaat leivän päälle leikkuupinta ylöspäin. Voitele leipä oliiviöljyllä. Painele leivän päälle myös oreganon lehtiä. Ripottele tomaattien päälle hieman sokeria ja koko leivän päälle sormisuolaa.
4. Paista uunissa 200–225 asteessa noin 20–30 minuuttia.
Valmistusaika: noin 30 min + kohotus- ja paistoajat 1,5 t
Vinkki! Rapean maukas tomaatti-focaccia maistuu yrtti-vuohenjuustolevitteen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2