Koti ja keittiö 11/2010 Katri Schröder
4 annosta
noin 300 g tofua
3 salaattisipulin vartta
1 valkosipulinkynsi
1 rkl raastettua, tuoretta inkivääriä
2 porkkanaa
100 g lehtikaalia tai paksoita
2 tl seesamiöljyä
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl vihreän teen lehtiä, esim.
Sencha + 1 l kiehuvaa vettä
100 g nuudeleita
2 rkl soija-
kastiketta
1. Kuutioi tofu. Viipaloi salaattisipuleiden varret ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi. Poista lehtikaalista paksuimmat lehtiruodit ja suikaloi kaalin tai paksoin lehdet.
2. Kuullota raastettua inkivääriä ja kasviksia seesami-rypsiöljy-seoksessa pannulla miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat hieman pehmenevät.
3. Anna teelehtien pehmentyä kuumassa vedessä muutama minuutti. Siivilöi teelehdet ja kaada neste takaisin kattilaan. Keitä nuudelit teellä maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
4. Lisää kattilaan soija, tofukuutiot, kasvisseos ja teelehdet. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja tarkista maku.
Valmistusaika: 30 min.
LUETUIMMAT
LUETUIMMAT
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2