Artikkeli

Koti ja keit­tiö 11/2010 Kat­ri Schrö­der

Tofu-teekeitto

Kuutioi tofu. Viipaloi salaat­ti­si­pu­leiden varret ja hienonna valko­si­pu­lin­kynsi. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi tikuiksi...

4 an­nos­ta

noin 300 g to­fua

3 sa­laat­ti­si­pu­lin vart­ta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1 rkl raas­tet­tua, tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

2 pork­ka­naa

100 g leh­ti­kaa­lia tai pak­soi­ta

2 tl see­sa­mi­öl­jyä

1 rkl ryp­si­öl­jyä

2 rkl vih­re­än teen leh­tiä, esim.

Senc­ha + 1 l kie­hu­vaa vet­tä

100 g nuu­de­lei­ta

2 rkl soi­ja-

kas­ti­ket­ta

1. Kuu­ti­oi tofu. Vii­pa­loi sa­laat­ti­si­pu­lei­den var­ret ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Kuo­ri ja leik­kaa pork­ka­nat ohuik­si ti­kuik­si. Pois­ta leh­ti­kaa­lis­ta pak­suim­mat leh­ti­ruo­dit ja sui­ka­loi kaa­lin tai pak­soin leh­det.

2. Kuul­lo­ta raas­tet­tua in­ki­vää­riä ja kas­vik­sia see­sa­mi-ryp­si­öl­jy-se­ok­ses­sa pan­nul­la mie­dol­la läm­möl­lä, kun­nes pork­ka­nat hie­man peh­me­ne­vät.

3. An­na tee­leh­tien peh­men­tyä kuu­mas­sa ve­des­sä muu­ta­ma mi­nuut­ti. Sii­vi­löi tee­leh­det ja kaa­da nes­te ta­kai­sin kat­ti­laan. Kei­tä nuu­de­lit teel­lä maus­te­tus­sa ve­des­sä pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

4. Li­sää kat­ti­laan soi­ja, to­fu­kuu­ti­ot, kas­vis­se­os ja tee­leh­det. Kuu­men­na keit­to kie­hu­vak­si ja tar­kis­ta maku.

Val­mis­tu­sai­ka: 30 min.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ