Artikkeli
Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

San­na Ke­kä­läi­nen

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Uunipellillä tai laakeassa vuoassa paistettu toffeinen jättisuklaakeksi paloitellaan rapeiksi keksipaloiksi. Peltikeksi on helppo ja nopea valmistaa, kun keksien muotoiluvaihe jää pois.

Tof­fee-suk­laa­hip­pu­kek­si pel­lil­lä

20 min + 1 t . help­po . 9,5 e

noin 20 pa­laa

200 g huo­neen­läm­pöis­tä voi­ta

3 ½ dl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 ka­nan­mu­nan­kel­tu­ais­ta

2 tl va­nil­ja­so­ke­ria

4 ¼ dl veh­nä­jau­ho­ja

1 tl lei­vin­jau­het­ta

150 g rou­hit­tua suk­laa­ta (tum­maa, mai­to- tai val­ko­suk­laa­ta)

100 g tof­fee­kark­ke­ja pie­ni­nä pa­loi­na

1. Vat­kaa voi ja so­ke­ri vaah­dok­si. Vat­kaa jouk­koon kel­tu­ai­set. Yh­dis­tä jau­hot ja lei­vin­jau­he. Se­koi­ta hy­vin. Li­sää jouk­koon suk­laa­rou­he ja kark­ki­pa­lat. Kään­te­le jau­ho-kark­ki­se­os mui­den ai­nei­den jouk­koon.

2. Lai­ta lei­vin­pa­pe­ri 20 x 26 cm:n ko­koi­seen vuo­kaan. Ta­put­te­le tai­ki­na vuo­kaan.

3. Pais­ta 175-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 30 mi­nuut­tia. An­na jääh­tyä. Leik­kaa pa­loik­si.

Toffee-suklaahippukeksi pellillä

Toffee-suklaahippukeksi pellillä