MARI HARJULA • KUVAUSAVUSTAJA ANJA LEPPÄNEN • KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 3/2013
8–10 annosta
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl ruokosokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 rkl murukahvia tai 1 tl espresso-
pikakahvijauhetta
Täyte:
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuore-juustoa
2–3 rkl tomusokeria
1 vaniljatanko
2–3 rkl manteli- tai kahvilikööriä tai konjakkia
1 liivatelehti
Lisäksi:
noin 25 g tummaa suklaata
raastettuna
Koristeluun:
tuoreita marjoja
kaakaojauhetta
1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi joukkoon. Sekoita varovasti tasaiseksi. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 225 asteessa 5–7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja jäähdytä. Irrota leivinpaperi.
2. Laita liivatelehti kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa sen sisus terävällä veitsellä vaahtoon. Kuumenna alkoholi ja liuota liivatelehti siihen. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Anna hetken jähmettyä.
3. Levitä täyte kääretorttupohjalle, ripottele päälle raastettua suklaata ja kääri leivinpaperin avulla napakaksi rullaksi. Laita rulla jääkaappiin tekeytymään.
4. Leikkaa kääretortusta annosviipaleita. Pöläytä viipaleiden päälle kaakaojauhetta ja tarjoa marjojen kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2