Koti ja keittiö 10/09
12 kpl
125 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
3 1/4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 1/4 dl maitoa
Kostutus:
1 dl vahvaa, kylmää kahvia
3 rkl konjakkia tai
Amaretto-likööriä
1 tl sokeria
Kuorrutus:
250 g mascarponejuustoa
2 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
Päälle:
tummaa kaakaojauhetta
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
2. Jaa seos muffinivuokiin ja paista uunissa 175 asteessa noin 20 minuuttia.
3. Ota pikkulusikalla pienet palat pois jäähtyneiden muffinien päältä keskeltä. Sekoita kostutusliemen ainekset keskenään ja valuta kahviseosta jokaiseen muffiniin.
4. Vaahdota kerma ja sekoita mascarponejuustoon. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi.
5. Pursota tai levitä kuorrutus lastan avulla muffinien päälle. Pöläytä päälle kaakaojauhetta.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2