KATRI SCHRÖDER ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 8/2012
8–10 annosta
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 keltuaista
1 ½ dl tomusokeria
1 prk (250 g) mascarponejuustoa
1 prk (150 g) ranskankermaa
2 rkl mantelilikööriä
2 dl kuohukermaa
½ dl vahvaa kahvia
3 rkl mantelilikööriä
Koristeluun:
tummaa kaakaojauhetta
1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Nostele tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperille uunipellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperiarkille ja anna jäähtyä.
2. Vaahdota täytteen keltuaiset ja tomusokeri. Lisää mascarponejuusto, ranskankerma ja mantelilikööri. Vaahdota kerma ja lisää varovasti nostellen seokseen.
3. Leikkaa kakkulevy kahteen yhtä suureen palaan. Aseta toinen levy sopivaan tarjoiluvuokaan. Kostuta levy kahvi-likööriseoksella. Levitä puolet täytteestä levylle. Nosta päälle toinen kakkulevy ja levitä pinnalle loput täytteestä.
4. Anna kakun vetäytyä kelmulla peitettynä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli. Ripota pinnalle reilu kerros tummaa kaakaojauhetta ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2