800 g broilerin koipipaloja (maustamattomia)
2 tl suolaa
mustapippuria
1 sitruuna
10–12 kpl pieniä salottisipuleita
5 valkosipulinkynttä
1 vihreä paprika
1 punainen paprika
3 rkl oliiviöljyä
1 dl vettä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl juoksevaa hunajaa
12 oksaa tuoretta timjamia
6 oksaa tuoretta oreganoa
1. Pane uuni lämpiämään 225 asteeseen. Mausta broilerinpalat teelusikallisella suolaa ja ripauksella pippuria.
2. Pese sitruuna huolellisesti ja leikkaa se paksuiksi viipaleiksi. Kuori salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja halkaise paprikat ja poista niistä sekä siemenet että valkoiset osat. Leikkaa paprikat suikaleiksi.
3. Lado tilavaan uunivuokaan broilerinpalat, sipulit, valkosipulinkynnet ja paprikasuikaleet. Valuta päälle oliiviöljy, vesi, valkoviini ja hunaja. Lisää loput suolasta ja ripaus mustapippuria. Ripottele viimeiseksi päälle tuoreet timjamin ja oreganon oksat.
4. Työnnä vuoka uuniin ja kypsennä noin 35-40 minuuttia, tai kunnes broileri on kypsää ja kauniin kullanruskeaa. Kokeile broilerin kypsyyttä tikulla. Ulos valuvan lihanesteen tulee olla täysin kirkasta.
5. Tarjoile tumman riisin, bulgur-vehnän tai couscousin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2