Koti ja Keittiö 4/08
(Ohje neljälle)
500 g sika-nautajauhelihaa
1 iso keltasipuli
2 dl maustettua ruokakermaa (esim. Valio kolme juustoa)
1 dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 tl suolaa
1 tl timjamia
1/2 tl mauste- tai valkopippuria
noin 150 g ohuita pekonisiivuja
1. Turvota korppujauhot kermassa.
2. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota silppu pannulla rasvassa. Anna jäähtyä.
3. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikinasta kostutetuin käsin paksuhkoja 3–4 cm:n tankoja.
4. Leikkaa pekonisiivut koosta riippuen kahteen tai kolmeen osaan. Kierrä palat jauhelihatankojen ympärille; poista halutessasi rasvaosuudet.
5. Kiinnitä pekoniviipaleiden päät kiinni hammastikuilla. Nosta paketit uunipellille leivinpaperille.
6. Paista keskitasolla 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes jauheliha on kypsää ja pekoni rapeaa.
7. Tarjoa esimerkiksi italialaistyylisen risoton ja raikkaan salaatin kanssa.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ