Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 4/08

Timjami-porsaan­jau­he­li­ha­rullat

Turvota korppujauhot kermassa. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota silppu pannulla rasvassa. Anna jäähtyä...

(Oh­je nel­jäl­le)

500 g sika-nau­ta­jau­he­li­haa

1 iso kel­ta­si­pu­li

2 dl maus­tet­tua ruo­ka­ker­maa (esim. Va­lio kol­me juus­toa)

1 dl korp­pu­jau­ho­ja

1 ka­nan­mu­na

1 tl suo­laa

1 tl tim­ja­mia

1/2 tl maus­te- tai val­ko­pip­pu­ria

noin 150 g ohui­ta pe­ko­ni­sii­vu­ja

1. Tur­vo­ta korp­pu­jau­hot ker­mas­sa.

2. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­li. Kuul­lo­ta silp­pu pan­nul­la ras­vas­sa. An­na jääh­tyä.

3. Se­koi­ta kaik­ki ai­nek­set ta­sai­sek­si tai­ki­nak­si. Pyö­rit­te­le tai­ki­nas­ta kos­tu­te­tuin kä­sin pak­suh­ko­ja 3–4 cm:n tan­ko­ja.

4. Leik­kaa pe­ko­ni­sii­vut koos­ta riip­pu­en kah­teen tai kol­meen osaan. Kier­rä pa­lat jau­he­li­ha­tan­ko­jen ym­pä­ril­le; pois­ta ha­lu­tes­sa­si ras­va­o­suu­det.

5. Kiin­ni­tä pe­ko­ni­vii­pa­lei­den päät kiin­ni ham­mas­ti­kuil­la. Nos­ta pa­ke­tit uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le.

6. Pais­ta kes­ki­ta­sol­la 200 as­tees­sa noin 25 mi­nuut­tia tai kun­nes jau­he­li­ha on kyp­sää ja pe­ko­ni ra­pe­aa.

7. Tar­joa esi­mer­kik­si ita­li­a­lais­tyy­li­sen ri­so­ton ja raik­kaan sa­laa­tin kans­sa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ