Artikkeli

Koti ja keit­tiö 05/05

Timjaminen bataat­ti­lam­mas­vuoka

Kuori ja keitä bataatit, perunat ja sipuli. Tee niistä muhennos lisäämällä keitinlientä. Lisää munat ja mausteet...

2 ba­taat­tia

4 kes­ki­ko­kois­ta pe­ru­naa

1 iso kel­ta­si­pu­li

1–1 1/2 dl kas­vis­ten kei­tin­lien­tä

2 rkl voi­ta tai mar­ga­rii­nia

2 ka­nan­mu­naa

1 tl suo­laa

1 tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Kas­ti­ke:

350 g lam­paan jau­he­li­haa

3–5 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä murs­kat­tu­na

100 g peh­me­ää fe­ta­juus­toa (Ar­la)

160 g to­maat­ti­so­set­ta

1 tl tim­ja­mia

1 tl suo­laa

ri­paus so­ke­ria ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Pääl­le:

100 g peh­me­ää fe­ta­juus­toa (Ar­la)

tuo­rei­ta tim­ja­mi­nok­sia

1. Kuo­ri ja kei­tä ba­taa­tit, pe­ru­nat ja si­pu­li. Tee niis­tä mu­hen­nos li­sää­mäl­lä kei­tin­lien­tä. Li­sää mu­nat ja maus­teet.

2. Rus­kis­ta pan­nul­la jau­he­li­ha, sil­put­tu si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Li­sää pie­nit­ty feta, to­maat­ti­so­se ja maus­teet.

3. Pane voi­del­lun vuo­an poh­jal­le puo­let kas­vis­so­sees­ta, le­vi­tä sen pääl­le jau­he­li­ha­kas­ti­ke ja pei­tä kas­ti­ke lo­pul­la kas­vis­so­seel­la. Vii­pa­loi lop­pu feta vuo­an pin­nal­le.

4. Pais­ta uu­nin kes­ki­o­sas­sa 175 as­tees­sa noin 45 mi­nuut­tia ja tar­joa läm­pi­mä­nä.