Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 12/06

Timjamikalkkuna ja portviini-balsamicokastike

Paista kalkkunanrintaa voissa molemmin puolin useamman minuutin ajan kauttaaltaan kauniin ruskeaksi...

1 (noin 1 kg) ko­ko­nai­nen kalk­ku­nan­rin­ta

1 tl tim­ja­mia

1 tl suo­laa

pari-kol­me kier­ros­ta mus­ta­pip­pu­ri­myl­lys­tä

Pais­ta­mi­seen:

2–3 rkl voi­ta

Kas­ti­ke:

4 sa­lot­ti­si­pu­lia

2 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

1 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

2 dl port­vii­niä

2–3 dl hy­vää vah­vaa ka­na­lien­tä

2–3 rkl voi­ta

1. Pais­ta kalk­ku­nan­rin­taa vois­sa mo­lem­min puo­lin use­am­man mi­nuu­tin ajan kaut­taal­taan kau­niin rus­ke­ak­si.

2. Hie­ro li­han pin­taan maus­teet ja pane lai­dal­li­seen uu­ni­vuo­kaan. Va­le­le liha pan­nul­le jää­neel­lä nes­teel­lä.

3. Pais­ta 150 as­tees­sa noin 40– 60 mi­nuut­tia tai niin kau­an, et­tä liha on lä­pi­kyp­sää. Kyp­syyt­tä voit tar­kis­taa ham­mas­ti­kul­la. Pai­na tik­ku sy­väl­le li­haan; jos ulos tu­le­va nes­te on kir­kas­ta, liha on kyp­sää.

4. Nos­ta kyp­sä kalk­ku­nan­rin­ta uu­nis­ta ja pei­tä en­sin fo­li­ol­la ja sit­ten pak­sul­la ta­lous­lii­nal­la.

5. Val­mis­ta kas­ti­ke. Kuo­ri ja silp­pua si­pu­lit hie­nok­si. Kuul­lo­ta si­pu­li­silp­pu vois­sa pan­nul­la. Varo, et­tei­vät si­pu­li rus­kis­tu.

6. Li­sää si­pu­lin se­kaan bal­sa­mi­vii­nie­tik­ka ja fa­rii­ni­so­ke­ri ja an­na kie­hah­taa. Pane se­kaan port­vii­ni ja ka­na­lie­mi ja an­na kie­hua il­man kant­ta, kun­nes lie­mes­tä on jäl­jel­lä noin puo­let. Tar­joa kas­ti­ke lei­ka­tun kalk­ku­nan­rin­nan kans­sa. Seu­rak­si so­pii ita­li­a­lai­nen ri­sot­to.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ