Koti ja Keittiö 12/06
1 (noin 1 kg) kokonainen kalkkunanrinta
1 tl timjamia
1 tl suolaa
pari-kolme kierrosta mustapippurimyllystä
Paistamiseen:
2–3 rkl voita
Kastike:
4 salottisipulia
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl fariinisokeria
2 dl portviiniä
2–3 dl hyvää vahvaa kanalientä
2–3 rkl voita
1. Paista kalkkunanrintaa voissa molemmin puolin useamman minuutin ajan kauttaaltaan kauniin ruskeaksi.
2. Hiero lihan pintaan mausteet ja pane laidalliseen uunivuokaan. Valele liha pannulle jääneellä nesteellä.
3. Paista 150 asteessa noin 40– 60 minuuttia tai niin kauan, että liha on läpikypsää. Kypsyyttä voit tarkistaa hammastikulla. Paina tikku syvälle lihaan; jos ulos tuleva neste on kirkasta, liha on kypsää.
4. Nosta kypsä kalkkunanrinta uunista ja peitä ensin foliolla ja sitten paksulla talousliinalla.
5. Valmista kastike. Kuori ja silppua sipulit hienoksi. Kuullota sipulisilppu voissa pannulla. Varo, etteivät sipuli ruskistu.
6. Lisää sipulin sekaan balsamiviinietikka ja fariinisokeri ja anna kiehahtaa. Pane sekaan portviini ja kanaliemi ja anna kiehua ilman kantta, kunnes liemestä on jäljellä noin puolet. Tarjoa kastike leikatun kalkkunanrinnan kanssa. Seuraksi sopii italialainen risotto.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2