Artikkeli

Koti ja keit­tiö 6-7/2008

Tillituuvatut potaatit eli tilli­pe­ru­na­mu­hennos

Tillituuvatut potaatit ovat ruotsalainen perinneruoka.

Til­li­tuu­va­tut po­taa­tit ovat ruot­sa­lai­nen pe­rin­ne­ruo­ka.

Oh­je on nel­jäl­le hen­gel­le

8–10 kes­ki­ko­kois­ta pe­ru­naa

2 rkl voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1 si­pu­li

noin 5 dl täys­mai­toa

noin 1 dl sil­put­tua, tuo­ret­ta til­liä

suo­laa

ri­paus so­ke­ria

val­ko­pip­pu­ria

raas­tet­tua mus­kot­ti­päh­ki­nää tai maus­te­pip­pu­ria

Suu­rus­ta­mi­seen:

2 rkl veh­nä­jau­ho­ja tai 1 rkl mai­ze­naa

1. Leik­kaa pe­ru­nat suu­reh­koik­si kuu­ti­oik­si.

2. Hie­non­na si­pu­li. Kuul­lo­ta silp­pu ras­vas­sa ti­la­vas­sa ka­sa­ris­sa.

3. Li­sää pe­ru­na­kuu­ti­ot ja muut ai­nek­set pait­si til­li. Se­koi­ta pe­ru­na­se­os­ta kai­ken ai­kaa, et­tei mai­to pala kiin­ni kat­ti­lan poh­jaan.

4. Kun pe­ru­nat al­ka­vat ol­la val­mii­ta, li­sää maus­teet. Tar­kis­ta maku. Li­sää vii­mei­se­nä til­li­silp­pu.

5. Suu­rus­ta mai­to-pe­ru­na­se­os veh­nä­jau­hoil­la tai mais­si­jau­hoil­la. Jos pe­ru­noi­den mai­to­kas­ti­ke tun­tuu lii­an pak­sul­ta, li­sää sii­hen vie­lä tilk­ka mai­toa tai kuu­maa vet­tä.

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje