Koti ja Keittiö 10/07
600–800 g puhkottuja silakoita
paistamiseen voita
suolaa
pippuria
Leivitys:
2 dl ruisjauhoja
3 rkl tuoretta tilliä
Kaprisvoi:
150 g voita
2 salottisipulia
1 ruukku tilliä
1 ruukku ruohosipulia
puolen sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
3 rkl pieniä kapriksia
Paahdetut juurekset:
4–6 porkkanaa
2 palsternakkaa
300 g selleriä
öljyä
rouhittua mustapippuria
sormisuolaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
1. Valmista ensin maustevoi. Anna voin pehmitä huoneenlämmössä. Kuori ja hienonna salottisipulit. Hienonna yrtit ja kaprikset. Sekoita kaikki ainekset voin joukkoon tasaiseksi massaksi. Anna maustua jääkaapissa.
2. Valmista juurekset. Kuori ja leikkaa juurekset isohkoiksi lohkoiksi. Lado pellille leivinpaperin päälle. Pirskota päälle öljyä ja ripottele päälle suolaa ja pippuria. Lorauta vielä hieman hunajaa. Kääntele juureksia ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
3. Valmista sillä aikaa silakat. Sekoita ruisjauhot ja hienonnettu tilli. Kääntele silakat jauhoseoksessa. Kuumenna pannulla voita ja paista silakat siinä rapeiksi ja kypsiksi molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla.
4. Tarjoa silakat kaprisvoin ja paahdettujen juuresten kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2