Katri Schröder Kuvat Arto VuohelainenKoti ja keittiö 5/2012
6–8 annosta
8 kananmunaa
2 rkl vettä, maitoa tai
kuohukermaa
1 dl hienonnettua tilliä
200 g kuorineen keitettyä
perunaa
ripaus suolaa ja
rouhittua mustapippuria
3–4 vartta kevätsipulia
1 rkl rypsiöljyä
300 g savulohta
1. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon neste ja tilli.
2. Kuori ja paloittele perunat. Hienonna kevätsipulit. Paista perunoita hetken aikaa öljyssä pannulla niin, että ne saavat hieman väriä. Mausta ja lisää joukkoon kevätsipulit.
3. Valuta munaseos perunaseoksen päälle. Vedä munamassaa puulastalla pohjaa pitkin reunoilta keskelle, kunnes munakasseos hieman hyytyy. Murenna savulohi paloiksi ja ripottele munakkaan pinnalle. Anna munakkaan hyytyä kannen alla.
4. Kun munakas on pinnalta vielä hieman kostea, valuta se leivinpaperoidulle uunipellille. Tai gratinoi uunissa paistinpannulla, jos siinä on uuninkestävä kädensija. Ruskista munakkaan pinta nopeasti uunissa kuumien grillivastusten alla, kunnes se saa pinnalta kauniin värin.
Leikkaa munakas paloiksi ja tarjoile salaatin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2