Koti ja Keittiö 08/06
noin 1kg lohta fileenä
Marinadi:
1/2 dl oliivi- tai rypsiöljyä
2 punaista chilipaprikaa
yhden limetin kuori
3–4 limetin mehu
3/4 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
2–3 valkosipulinkynttä
1/2 tl suolaa
2 rkl kalakastiketta
1 rkl sokeria
Lisäksi:
noin 20 kpl puisia grillitikkuja
1. Leikkaa lohifilee poikittain 1 1/2 – 2 cm:n viipaleiksi. Aseta viipaleet suorakaiteen muotoiseen astiaan.
2. Valmista marinadi. Halkaise chilipaprikat, poista siemenet ja hienonna chilit. Raasta limetinkuori ja purista mehu. Hienonna korianteri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki marinadin ainekset ja kaada lohiviipaleille. Peitä kelmullaja anna marinoitua jääkaapissa 1–2 tuntia.
3. Pujota kalapalat liotettuihin tikkuihin ja lado vartaat pellille leivinpaperille. Paista uunissa 225 asteessa noin 5–10 minuuttia. Voit halutessasi myös kypsentää vartaat ulkona grilliparilan päällä.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ