Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/06

Thaimarinoidut lohivartaat

Leikkaa lohifilee poikittain 1 1/2 – 2 cm:n viipaleiksi. Aseta viipaleet suorakaiteen muotoiseen astiaan...

noin 1kg loh­ta fi­lee­nä

Ma­ri­na­di:

1/2 dl olii­vi- tai ryp­si­öl­jyä

2 pu­nais­ta chi­li­pap­ri­kaa

yh­den li­me­tin kuo­ri

3–4 li­me­tin mehu

3/4 dl tuo­ret­ta ko­ri­an­te­ria hie­non­net­tu­na

2–3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1/2 tl suo­laa

2 rkl ka­la­kas­ti­ket­ta

1 rkl so­ke­ria

Li­säk­si:

noin 20 kpl pui­sia gril­li­tik­ku­ja

1. Leik­kaa lo­hi­fi­lee poi­kit­tain 1 1/2 – 2 cm:n vii­pa­leik­si. Ase­ta vii­pa­leet suo­ra­kai­teen muo­toi­seen as­ti­aan.

2. Val­mis­ta ma­ri­na­di. Hal­kai­se chi­li­pap­ri­kat, pois­ta sie­me­net ja hie­non­na chi­lit. Raas­ta li­me­tin­kuo­ri ja pu­ris­ta mehu. Hie­non­na ko­ri­an­te­ri. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Se­koi­ta kaik­ki ma­ri­na­din ai­nek­set ja kaa­da lo­hi­vii­pa­leil­le. Pei­tä kel­mul­la­ja an­na ma­ri­noi­tua jää­kaa­pis­sa 1–2 tun­tia.

3. Pu­jo­ta ka­la­pa­lat li­o­tet­tui­hin tik­kui­hin ja lado var­taat pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le. Pais­ta uu­nis­sa 225 as­tees­sa noin 5–10 mi­nuut­tia. Voit ha­lu­tes­sa­si myös kyp­sen­tää var­taat ul­ko­na gril­li­pa­ri­lan pääl­lä.