KATRI SCHRÖDER KUVAT REETTA PASANENKOTI JA KEITTIÖ 9/2012
6 annosta
noin 800 g naudan ulkofileetä
Paistamiseen:
voita ja öljyä
Maustekastike:
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
pala tuoretta inkivääriä
2 tl seesamiöljyä
1 ½ rkl punaista currytahnaa
2 rkl osterikastiketta
1 limetin mehu
Lisäksi:
rouhittuja suolapähkinöitä
hienonnettua punaista chiliä
hienonnettua minttua
vehnätortilloja
1. Nosta liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Pyyhi pinta kuivaksi talouspaperilla. Ruskista filee paistinpannussa kauttaaltaan voi-öljyseoksessa kauniin ruskeaksi. Nosta filee uunivuokaan ja aseta paistomittari paksuimpaan kohtaan.
2. Kypsennä fileetä 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila näyttää noin 60 astetta.
3. Nosta filee uunista ja anna vetäytyä folion alla hetken aikaa.
4. Valmista maustekastike. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulinkynsi. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota aineksia seesamiöljyssä hetken aikaa. Lisää joukkoon currytahna ja osterikastike. Anna ainesten kiehahtaa. Nosta jäähtymään ja sekoita joukkoon limettimehu.
5. Leikkaa jäähtynyt filee ohuiksi viipaleiksi ja kaada maustekastike päälle. Nostele tarjoiluvadille ja ripottele pinnalle rouhittuja suolapähkinöitä, hienonnettua chiliä ja silputtua minttua. Nauti liha vehnätortillojen sisään käärittyinä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2