Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

KAT­RI SCHRÖ­DER KU­VAT REET­TA PA­SA­NEN­KO­TI JA KEIT­TIÖ 9/2012

Thaifilee

Thaimaustettu kastike antaa potkua naudanfileelle. Rouhitut suolapähkinät ja hienonnettu, tuore minttu antavat loppusilauksen oivalle makuelämykselle.

6 an­nos­ta

noin 800 g nau­dan ul­ko­fi­lee­tä

Pais­ta­mi­seen:

voi­ta ja öl­jyä

Maus­te­kas­ti­ke:

1 sa­lot­ti­si­pu­li

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

pala tuo­ret­ta in­ki­vää­riä

2 tl see­sa­mi­öl­jyä

1 ½ rkl pu­nais­ta cur­ry­tah­naa

2 rkl os­te­ri­kas­ti­ket­ta

1 li­me­tin mehu

Li­säk­si:

rou­hit­tu­ja suo­la­päh­ki­nöi­tä

hie­non­net­tua pu­nais­ta chi­liä

hie­non­net­tua mint­tua

veh­nä­tor­til­lo­ja

1. Nos­ta liha huo­neen­läm­pöön noin tun­ti en­nen kyp­sen­tä­mis­tä. Pyy­hi pin­ta kui­vak­si ta­lous­pa­pe­ril­la. Rus­kis­ta fi­lee pais­tin­pan­nus­sa kaut­taal­taan voi-öl­jy­se­ok­ses­sa kau­niin rus­ke­ak­si. Nos­ta fi­lee uu­ni­vuo­kaan ja ase­ta pais­to­mit­ta­ri pak­suim­paan koh­taan.

2. Kyp­sen­nä fi­lee­tä 150-as­tei­ses­sa uu­nis­sa, kun­nes si­sä­läm­pö­ti­la näyt­tää noin 60 as­tet­ta.

3. Nos­ta fi­lee uu­nis­ta ja an­na ve­täy­tyä fo­li­on al­la het­ken ai­kaa.

4. Val­mis­ta maus­te­kas­ti­ke. Kuo­ri ja hie­non­na sa­lot­ti­si­pu­li ja val­ko­si­pu­lin­kyn­si. Kuo­ri ja raas­ta in­ki­vää­ri. Kuul­lo­ta ai­nek­sia see­sa­mi­öl­jys­sä het­ken ai­kaa. Li­sää jouk­koon cur­ry­tah­na ja os­te­ri­kas­ti­ke. An­na ai­nes­ten kie­hah­taa. Nos­ta jääh­ty­mään ja se­koi­ta jouk­koon li­met­ti­me­hu.

5. Leik­kaa jääh­ty­nyt fi­lee ohuik­si vii­pa­leik­si ja kaa­da maus­te­kas­ti­ke pääl­le. Nos­te­le tar­joi­lu­va­dil­le ja ri­pot­te­le pin­nal­le rou­hit­tu­ja suo­la­päh­ki­nöi­tä, hie­non­net­tua chi­liä ja sil­put­tua mint­tua. Nau­ti liha veh­nä­tor­til­lo­jen si­sään kää­rit­tyi­nä.

Lue Myös

Aasialaiset lihapullat

Lammas­li­ha­pul­la­leivät

Riistapyörykät, sienilisäke ja polentamuusi

Aasialaiset lihapullat

Lammas­li­ha­pul­la­leivät

Riistapyörykät, sienilisäke ja polentamuusi

Lihapyö­ryk­kä­curry

Broileripyörykkä-minestronekeitto

Kanaa ja molekastiketta

Maukas broilerirulla

Balsa­mi­co­ka­ra­mel­li­soidut kasslerhampparit ja fenkolicoleslaw

Fenkoli-salsicciapasta

Maukas broilerirulla

Balsa­mi­co­ka­ra­mel­li­soidut kasslerhampparit ja fenkolicoleslaw

Fenkoli-salsicciapasta

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 3/2023?

Vuosikymmenen unelma toteutui, kun perhe löysi kunnostettavan talon maalta

Valokuvaaja rakensi talon Gambiaan ja viettää talvet Afrikan lämmössä

Paluumuuttajan kaunis koti jugendtalossa remontoitiin kolmessa viikossa

Koti Helsingin Olympiakylässä sisustettiin pastelliväreillä

Kirjailija Tommi Kinnunen: ”Nautin nikkaroinnista, siinä näkee heti työnsä jäljen, opettajana sen näkee vasta vuosien päästä”

Tuomisen kivimuurin suojissa on jugendtalo, josta Ullastiina ja Joonas löysivät unelmiensa kodin

1960-luvun lähiökodin modernit värit ja kuosit

Rakensimme 60 neliön omakotitalon

Fasetin toimitusjohtaja Janne Ylönen on kauppiaana oppinut, ettei tavaraan saisi rakastua

Kirpeän aurinkoinen tuorepuuro on vegaaninen herkku

Linnea teki viherseinän itse: poimi ideat!

10 vinkkiä: Kasvata itse kesän taimet ja pikasato lautaselle

Kevään raikkain puutarhalehti on ilmestynyt!

Yllätä gluteenittomalla pomelokakulla

Talvilomalla nautitaan hangista ja hyggeilystä! Sesongin lämmittävät varusteet

Raikas ranskalainen pomelobroileri

Puolukka-valko­suk­laa­tuo­re­puuro toimii myös jälkiruokana

Lempeän kirpeä pomelo-jätti­ra­pu­sa­laatti valmistuu nopeasti

Leivo makeita hapanjuuripullia

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tämä sivusto käyttää evästeitä käytettävyyden parantamiseksi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt myös evästeiden käyttämisen.