SANNA KEKÄLÄINEN • KUVAT KIRSI-MARJA SAVOLA KOTI JA KEITTIÖ 3/2015
4 annosta
2 keskikokoista munakoisoa
Paistamiseen: rypsiöljyä
Maustekastike:
2 valkosipulinkynttä
noin 5 cm inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
3/4 dl teriyakikastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1 tl seesamiöljyä
Tarjoiluun:
seesamiöljyä
seesaminsiemeniä
keitettyä riisiä
1. Valmista kastike. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuullota silppua miedohkolla lämmöllä öljyssä noin minuutti. Lisää teriyakikastike, etikka ja seesamiöljy. Kiehauta seos.
2. Leikkaa munakoiso viipaleiksi. Paista se kypsäksi pannulla öljyssä tai grilliparilalla. Huomioi, että munakoiso imee itseensä paljon öljyä. Paistaminen kannattaa tehdä kahdella pannulla samanaikaisesti, niin se sujuu nopeammin.
3. Yhdistä munakoisot ja kastike. Kastiketta on sen verran, että se maustaa munakoisot, muttei riitä lusikoitavaksi asti. Viimeistele seesamiöljyllä ja seesaminsiemenillä.
Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Vinkki! Kastikkeeseen voi lisätä kiinteää tofua paloina.
Viinisuositus: Puolikuiva, hedelmäinen ja aromikas Torres Viña Esmeralda 2013, Espanja, 9,99 e
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2