400–500 g pakastettuja pikkumustekaloja (esim. seepioita) tai tuoretta mustekalaa
Kiinnittämiseen:
puisia hammastikkuja
Paistamiseen:
1 rkl voita + 1 rkl oliiviöljyä
Täyte:
1 dl murennettua valkoista leipää
1 silputtu valkosipulinkynsi
2 rkl silputtua tuoretta persiljaa
1 limetin raastettu kuori
1 rkl limetinmehua
1/2 dl silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 dl silputtuja kivettömiä oliiveja
1 dl raastettua manchegoa tai parmesaania
mustapippuria
Tomaattikastike:
1/2 dl laadukasta oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl muscovado- tai fariinisokeria
mustapippuria
2 rkl silputtua tuoretta basilikaa
1. Jos käytät pakastettua mustekalaa, anna sen sulaa rauhassa jääkaapissa, mielellään yön yli. Jos mustekaloissa on vielä pää ja nahka jäljellä, irrota ne. Puhdista mustekalasta tarvittaessa myös ohut selkäranka, joka lähtee sisäpuolelta. Huuhtele mustekalat sisä- ja ulkopuolelta.
2. Sekoita täytteen ainekset tasaiseksi massaksi. Täytä mustekalat ja sulje ne puisilla hammastikuilla.
3. Kuumenna voi ja öljy pannussa. Paista mustekalat nopeasti melko kovalla lämmöllä, kunnes ne saavat väriä. Anna mustekalojen vetäytyä hetken aikaa ja leikkaa ne sitten viipaleiksi.
4. Sekoita tomaattikastikkeen ainekset. Tarjoile mustekalojen lisäkkeenä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2