Artikkeli

Kat­ri Schrö­der Ku­vat Reet­ta Pa­sa­na­nen­Ko­ti ja keit­tiö 3/2012

Täytetyt ohrasämpylät

Täytä sämpylät valmiiksi. Tarjoa ne papukeiton kera, sillä ulkona tarvitaan energiaa.

6 kpl

2 dl vet­tä

1 ½ tl hie­noa me­ri­suo­laa

1 tl so­ke­ria

2 dl oh­ra­hiu­ta­lei­ta

1 ps (11 g) kui­va­hii­vaa

3 dl veh­nä­jau­ho­ja

2 rkl olii­vi­öl­jyä

Täy­te:

2 (à 125 g) tuo­ret­ta moz­za­rel­la­pal­loa

2 to­maat­tia

50 g kyl­mä­sa­vu­kink­kua

sa­laa­tin­leh­tiä

1. Se­koi­ta kä­den­läm­pöi­seen ve­teen suo­la, so­ke­ri ja oh­ra­hiu­ta­leet, joi­hin on se­koi­tet­tu kui­va­hii­va. Vis­paa huo­lel­la ta­sai­sek­si.

2. Li­sää veh­nä­jau­hot ja lo­puk­si öl­jy. Alus­ta kun­nol­la tai­ki­nak­si. An­na tai­ki­nan ko­ho­ta läm­pi­mäs­sä pai­kas­sa kak­sin­ker­tai­sek­si, rei­lut puo­li tun­tia.

3. Jaa ko­hon­nut tai­ki­na kuu­teen osaan. Muo­toi­le pa­lois­ta soi­kei­ta säm­py­löi­tä. An­na säm­py­löi­den ko­ho­ta pei­tet­ty­nä 15 mi­nuut­tia.

4. Pais­ta säm­py­löi­tä 225-as­tei­sen uu­nin kes­ki­ta­sos­sa noin 10 mi­nuut­tia. Nos­ta jääh­ty­mään ri­ti­läl­le.

5. Viil­lä te­rä­väl­lä veit­sel­lä säm­py­lät toi­ses­ta reu­nas­ta au­ki ja täy­tä moz­za­rel­la-, to­maat­ti- ja kink­ku­vii­pa­leil­la ja sa­laa­tin­leh­dil­lä. Kää­ri säm­py­lät voi­pa­pe­riin.