Katri Schröder Kuvat Reetta PasananenKoti ja keittiö 3/2012
6 kpl
2 dl vettä
1 ½ tl hienoa merisuolaa
1 tl sokeria
2 dl ohrahiutaleita
1 ps (11 g) kuivahiivaa
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä
Täyte:
2 (à 125 g) tuoretta mozzarellapalloa
2 tomaattia
50 g kylmäsavukinkkua
salaatinlehtiä
1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, sokeri ja ohrahiutaleet, joihin on sekoitettu kuivahiiva. Vispaa huolella tasaiseksi.
2. Lisää vehnäjauhot ja lopuksi öljy. Alusta kunnolla taikinaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, reilut puoli tuntia.
3. Jaa kohonnut taikina kuuteen osaan. Muotoile paloista soikeita sämpylöitä. Anna sämpylöiden kohota peitettynä 15 minuuttia.
4. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasossa noin 10 minuuttia. Nosta jäähtymään ritilälle.
5. Viillä terävällä veitsellä sämpylät toisesta reunasta auki ja täytä mozzarella-, tomaatti- ja kinkkuviipaleilla ja salaatinlehdillä. Kääri sämpylät voipaperiin.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2