1 kokonainen, perattu kirjolohi
suolaa
pippuria
1 sitruuna
1 dl silputtuja tuoreyrttejä (esim. tilliä, persiljaa, timjamia)
100 g yrttimaustettua tuorejuustoa
1. Huuhtele kirjolohi nopeasti kylmällä vedellä ja mausta kala sekä sisä- että ulkopuolelta suolalla ja pippurilla. Viipaloi sitruuna. Täytä kala sitruunaviipaleilla, yrttisilpulla ja tuorejuustonokareilla.
2. Nosta kala voideltuun uunivuokaan tai -pellille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia, kalan koosta riippuen. Kala on kypsää, kun ruodot irtoavat helposti ja liha on jaokkeista. Jos kala tuntuu kuivuvan uunissa, valele sitä vuokaan kertyvällä paistoliemellä.
3. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai riisin kanssa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2