Artikkeli

re­sep­ti San­na Ke­kä­läi­nen

vi­deo Mari Lah­ti

toi­mit­ta­ja Mil­la Kuu­si­nen

Täytä laskiaispulla uudella tavalla - 3 herkullista ideaa

Laskiaispulla saa nyt uudet täytteet. Unohda hillo ja marsipaani, kokeile laskiaispullan täytteeksi sitruuna-lakritsia, mustikka-kardemummaa ja tiramisua.

Las­ki­ais­pul­la täy­te­tään nyt uu­sil­la täyt­teil­lä. Ra­kas­tat­ko lak­ris­tia, mus­tik­kaa vai on­ko lem­pi­jäl­ki­ruo­ka­si ken­ties ti­ra­mi­su? Va­lit­se suo­sik­ki­ma­ku­si!

Las­ki­ais­pul­la sit­ruu­na-lak­rit­si­täyt­teel­lä

1 dl kuo­hu­ker­maa

1 rkl to­mu­so­ke­ria tai maun mu­kaan

11/2 tl lak­rit­si­juu­ri­jau­het­ta

4 rkl le­mon cur­dia tai Dr. Oet­ker -sit­ruu­na­muf­fi­ni­täy­tet­tä

1. Hal­kai­se pul­la. Lu­si­koi alem­mal­le pul­lan­puo­lik­kaal­le le­mon cur­dia.

2. Vat­kaa ker­ma vaah­dok­si. Maus­ta to­mu­so­ke­ril­la ja lak­rit­si­juu­ri­jau­heel­la. Lu­si­koi tai pur­so­ta se­os­ta pul­lal­le. Nos­ta hat­tu kan­nek­si.

Las­ki­ais­pul­la mus­tik­ka-kar­de­mum­ma­täyt­teel­lä

noin 4 rkl mus­tik­ka­hil­loa

1 dl kuo­hu­ker­maa

1 rkl to­mu­so­ke­ria tai maun mu­kaan

1/3 tl jau­het­tua kar­de­mum­maa

1 tl raas­tet­tua sit­ruu­nan­kuor­ta

16 pen­sas­mus­tik­kaa

1. Hal­kai­se pul­la. Lu­si­koi alem­mal­le pul­lan­puo­lik­kaal­le hil­loa.

2. Vat­kaa ker­ma vaah­dok­si. Maus­ta to­mu­so­ke­ril­la, kar­de­mum­mal­la ja sit­ruu­nan­kuo­rel­la. Lu­si­koi tai pur­so­ta se­os­ta pul­lal­le. Pai­ne­le ker­mal­le mus­ti­koi­ta. Nos­ta ylem­pi pul­lan­puo­li­kas kan­nek­si.

Las­ki­ais­pul­la ti­ra­mi­su­täyt­teel­lä

noin 4 rkl Nu­tel­laa

1/2 dl kuo­hu­ker­maa

1 dl mas­car­po­ne­juus­toa

1 rkl to­mu­so­ke­ria tai maun mu­kaan

1 tl esp­res­so-pi­ka­kah­vi­jau­het­ta tai maun mu­kaan

2 Oreo-kek­siä

1. Hal­kai­se pul­la. Lu­si­koi alem­mal­le pul­lan­puo­lik­kaal­le Nu­tel­laa. (Huom. Saat Nu­tel­lan le­vit­ty­mään hel­pom­min, jos läm­mi­tät sitä het­ken mik­ros­sa.)

2. Vat­kaa ker­ma vaah­dok­si. Li­sää mas­car­po­ne. Maus­ta to­mu­so­ke­ril­la ja pi­ka­kah­vi­jau­heel­la. Lu­si­koi tai pur­so­ta se­os­ta pul­lal­le. Mu­rus­te­le pääl­le kek­siä. Nos­ta ylem­pi pul­lan­puo­li­kas kan­nek­si.

 Vink­ki! Kaik­ki täy­te­oh­jeet ovat noin nel­jäl­le pul­lal­le. Jos ko­ver­rat alem­man pul­lan­puo­lik­kaan kes­kel­le pie­nen ko­lon, saat mah­tu­maan enem­män täy­tet­tä.

https://www.yo­u­tu­be.com/watch?v=c3yZ7YT30z4&fe­a­tu­re=yo­u­tu.be

Lue myös:

Voi­sil­mä­pul­lat

Mok­ka­pul­la

Mus­tik­ka­tik­ku­pul­lia ja man­te­li­tah­naa