6 patonkia
2 dl kauranjyviä
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
4 dl vettä
2 dl maustamatonta jogurttia
25 g hiivaa
2 tl suolaa
5 dl ruisjauhoja
noin 8 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
1. Rouhi kauranjyvät karkeaksi rouheeksi monitoimikoneessa leikkuuterällä. Laita rouhitut kauranjyvät ja rikotut ohrasuurimot veteen likoamaan vähintään kahdeksi tunniksi.
2. Lämmitä jogurtti mikrossa kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää liotetut ohrasuurimot ja kauranjyvärouhe sekä liotusvesi jogurtin joukkoon. Lisää suola ja ruisjauhot sekä vehnäjauhoja vähitellen kunnes taikina on tiivistä ja kimmoisaa. Anna kohota kaksinkertaiseksi.
3. Jaa taikina kuuteen osaan, kauli osat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi ja rullaa kulmasta kulmaan patongeiksi. Nosta patongit leivinpaperin päälle pellille (3 patonkia/pelti), leikkaa pintaan terävällä veitsellä viiltoja vinottain ja anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä.
4. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Laita patongit uuniin, laske lämpö 200 asteeseen ja paista patonkeja noin 15 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2