Artikkeli

Täysjyväpatongit

Rouhi kauranjyvät karkeaksi rouheeksi monitoi­mi­ko­neessa leikkuuterällä. Laita rouhitut kauranjyvät ja rikotut ohrasuurimot veteen likoamaan vähintään kahdeksi tunniksi...

6 pa­ton­kia

2 dl kau­ran­jy­viä

1 dl ri­kot­tu­ja oh­ra­suu­ri­moi­ta

4 dl vet­tä

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

25 g hii­vaa

2 tl suo­laa

5 dl ruis­jau­ho­ja

noin 8 dl veh­nä­jau­ho­ja

1/2 dl öl­jyä

1. Rou­hi kau­ran­jy­vät kar­ke­ak­si rou­heek­si mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa leik­kuu­te­räl­lä. Lai­ta rou­hi­tut kau­ran­jy­vät ja ri­ko­tut oh­ra­suu­ri­mot ve­teen li­ko­a­maan vä­hin­tään kah­dek­si tun­nik­si.

2. Läm­mi­tä jo­gurt­ti mik­ros­sa kä­den­läm­pöi­sek­si ja liu­o­ta jouk­koon hii­va. Li­sää li­o­te­tut oh­ra­suu­ri­mot ja kau­ran­jy­vä­rou­he sekä li­o­tus­ve­si jo­gur­tin jouk­koon. Li­sää suo­la ja ruis­jau­hot sekä veh­nä­jau­ho­ja vä­hi­tel­len kun­nes tai­ki­na on tii­vis­tä ja kim­moi­saa. An­na ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si.

3. Jaa tai­ki­na kuu­teen osaan, kau­li osat suo­ra­kai­teen muo­toi­sik­si le­vyik­si ja rul­laa kul­mas­ta kul­maan pa­ton­geik­si. Nos­ta pa­ton­git lei­vin­pa­pe­rin pääl­le pel­lil­le (3 pa­ton­kia/pel­ti), leik­kaa pin­taan te­rä­väl­lä veit­sel­lä viil­to­ja vi­not­tain ja an­na ko­ho­ta kak­sin­ker­tai­sek­si lei­vin­lii­nal­la pei­tet­ty­nä.

4. Läm­mi­tä uu­ni 250 as­tee­seen. Lai­ta pa­ton­git uu­niin, las­ke läm­pö 200 as­tee­seen ja pais­ta pa­ton­ke­ja noin 15 mi­nuut­tia.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ