Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN

KUVA REET­TA PA­SA­NEN

Täydellisen risoton salaisuus

Täydellinen risotto on rakenteeltaan mehevän kostea. Harva ruoka on yhtä monipuolinen. Risotto valmistuu helposti, kunhan vain jaksaa lisätä lientä vähän kerrallaan.

- Va­lit­se ri­sot­toon laa­du­kas rii­si­la­ji. Käy­tä car­na­o­li-, vi­a­lo­ne- tai ar­bo­rio-la­jik­kei­ta.

- Pais­ta rii­siä en­sin het­ki öl­jys­sä, kun­nes rii­si muut­tuu hie­man lä­pi­kuul­ta­vak­si ja li­sää vas­ta sit­ten vii­ni. Täl­löin rii­si kes­tää pa­rem­min keit­tä­mi­sen ja imee it­seen­sä enem­män hy­vää ma­kua.

- Läm­mi­tä liha- tai kas­vis­lie­mi ja pidä kat­ti­la kuu­ma­na ri­sot­to­pan­nun vie­res­sä.

- Ri­sot­to kan­nat­taa val­mis­taa kes­ki­läm­möl­lä, jol­loin lie­mi ei haih­du lii­an no­pe­as­ti pan­nul­ta ja rii­si imee so­pi­vas­ti nes­tet­tä it­seen­sä.

- Kim­pa­le voi­ta vii­meis­te­lee ri­so­ton täy­del­li­sen pyö­re­än ma­kui­sek­si. Käy­tä laa­duk­kai­ta raa­ka-ai­nei­ta, ku­ten ai­toa voi­ta ja kun­non par­me­saa­nia tar­peek­si.