SANNA KEKÄLÄINEN
KUVA REETTA PASANEN
- Valitse risottoon laadukas riisilaji. Käytä carnaoli-, vialone- tai arborio-lajikkeita.
- Paista riisiä ensin hetki öljyssä, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi ja lisää vasta sitten viini. Tällöin riisi kestää paremmin keittämisen ja imee itseensä enemmän hyvää makua.
- Lämmitä liha- tai kasvisliemi ja pidä kattila kuumana risottopannun vieressä.
- Risotto kannattaa valmistaa keskilämmöllä, jolloin liemi ei haihdu liian nopeasti pannulta ja riisi imee sopivasti nestettä itseensä.
- Kimpale voita viimeistelee risoton täydellisen pyöreän makuiseksi. Käytä laadukkaita raaka-aineita, kuten aitoa voita ja kunnon parmesaania tarpeeksi.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ