Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/06

Tavallista parempi kalakeitto

400 g ah­ve­nia fi­lee­nä

4–5 pe­ru­naa

2 pork­ka­naa

noin 1/4 fen­ko­lia

pie­ni pala pur­joa

puo­li­kas kuk­ka­kaa­li

1 l ka­la­lien­tä

1 tl ko­ko­nai­sia val­ko- tai mus­ta­pip­pu­rei­ta

2 dl kui­vaa val­ko­vii­niä

2 dl ruo­ka­ker­maa

2 rkl voi­ta

noin 1 dl tuo­ret­ta til­liä hie­non­net­tu­na

suo­laa

1. Pa­loit­te­le ah­ven­fi­leet.

2. Kuo­ri ja loh­ko pe­ru­nat. Kuo­ri pork­ka­nat tar­vit­ta­es­sa ja vii­pa­loi. Sui­ka­loi fen­ko­li ja vii­pa­loi pur­jo. Ir­ro­ta kuk­ka­kaa­lin ku­kin­not.

3. Kuu­men­na ka­la­lie­mi kat­ti­las­sa. Li­sää pip­pu­rit, pe­ru­nat ja pork­ka­nat ja an­na kie­hua hil­jal­leen noin 5 mi­nuut­tia. Li­sää fen­ko­li ja pur­jo ja kei­tä noin 5 mi­nuut­tia. Li­sää kuk­ka­kaa­lit ja jat­ka keit­tä­mis­tä, kun­nes kas­vik­set ovat nap­sah­ta­van kyp­siä.

4. Li­sää val­ko­vii­ni, ker­ma ja ka­la­pa­lat. An­na kei­ton hau­tua, kun­nes kala on kyp­sää. Li­sää lo­puk­si voi ja tuo­re til­li­silp­pu.

5. Tar­kis­ta maku ja li­sää tar­vit­ta­es­sa hie­man suo­laa.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ