Koti ja Keittiö 08/06
400 g ahvenia fileenä
4–5 perunaa
2 porkkanaa
noin 1/4 fenkolia
pieni pala purjoa
puolikas kukkakaali
1 l kalalientä
1 tl kokonaisia valko- tai mustapippureita
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl ruokakermaa
2 rkl voita
noin 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
suolaa
1. Paloittele ahvenfileet.
2. Kuori ja lohko perunat. Kuori porkkanat tarvittaessa ja viipaloi. Suikaloi fenkoli ja viipaloi purjo. Irrota kukkakaalin kukinnot.
3. Kuumenna kalaliemi kattilassa. Lisää pippurit, perunat ja porkkanat ja anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia. Lisää fenkoli ja purjo ja keitä noin 5 minuuttia. Lisää kukkakaalit ja jatka keittämistä, kunnes kasvikset ovat napsahtavan kypsiä.
4. Lisää valkoviini, kerma ja kalapalat. Anna keiton hautua, kunnes kala on kypsää. Lisää lopuksi voi ja tuore tillisilppu.
5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2