Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/07

Tatti-perunakakut

Raasta perunat karkeaksi raasteeksi ja pane raaste siivilään valumaan...

(12–14 kpl)

5–6 kes­ki­ko­kois­ta, kiin­te­ää pe­ru­naa

1 kes­ki­ko­koi­nen herk­ku­tat­ti

1 kes­ki­ko­koi­nen ma­kea si­pu­li

200 g ha­pan­kaa­lia

1 iso muna

1/2–1 tl suo­laa

Tar­joi­luun:

ma­ke­aa puo­luk­ka­hil­loa ja ke­vyt­rans­kan­ker­maa

1. Raas­ta pe­ru­nat kar­ke­ak­si raas­teek­si ja pane raas­te sii­vi­lään va­lu­maan.

2. Puh­dis­ta ja pil­ko herk­ku­tat­ti. Kuul­lo­ta sie­ni­silp­pu pan­nul­la ras­vas­sa kuo­ri­tun ja sil­pu­tun si­pu­lin kans­sa.

3. Pu­ris­ta ha­pan­kaa­li sii­vi­läs­sä kui­vak­si.

4. Yh­dis­tä kul­hoon kaik­ki ai­nek­set ta­sai­sek­si se­ok­sek­si.

5. Pais­ta tai­ki­nas­ta mie­dol­la läm­möl­lä ras­vas­sa ra­pei­ta, rös­tien ta­pai­sia, pie­niä kak­ku­ja.

6. Tar­joa ka­kut puo­luk­ka­hil­lon, rans­kan­ker­man ja sa­laa­tin kera sel­lai­si­naan tai pää­ruo­an li­säk­kee­nä.