2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
2 tl merisuolaa
1/2 dl rypsiöljyä
1 muna
1 dl ruisjauhoja
2 dl tattarijauhoa
1. Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja muna sekä öljy.
2. Sekoita joukkoon jauhot. Taikina on lusikoitavan löysää.
3. Anna hiivan herätä ja taikinan hiukan kohota. Ota taikinasta kahdella lusikalla kokkareita jauhotetulle pellille. Taputa kokkareet jauhotetuin sormin varovasti litteiksi ja anna kohota.
4. Paista 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi linssi- ja paprikalevitteiden kanssa.
Vihje: Ruisleipäainekset tai hapan leivänjuuri vähentävät hiivan tarvetta.
Koti ja keittiö 1-2/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2