Artikkeli

Tattarileipäset

2 1/2 dl vet­tä

25 g hii­vaa

2 tl me­ri­suo­laa

1/2 dl ryp­si­öl­jyä

1 muna

1 dl ruis­jau­ho­ja

2 dl tat­ta­ri­jau­hoa

1. Mu­ren­na hii­va haa­le­aan ve­teen. Li­sää suo­la ja muna sekä öl­jy.

2. Se­koi­ta jouk­koon jau­hot. Tai­ki­na on lu­si­koi­ta­van löy­sää.

3. An­na hii­van he­rä­tä ja tai­ki­nan hiu­kan ko­ho­ta. Ota tai­ki­nas­ta kah­del­la lu­si­kal­la kok­ka­rei­ta jau­ho­te­tul­le pel­lil­le. Ta­pu­ta kok­ka­reet jau­ho­te­tuin sor­min va­ro­vas­ti lit­teik­si ja an­na ko­ho­ta.

4. Pais­ta 250-as­tei­ses­sa uu­nis­sa noin 10 mi­nuut­tia. Tar­joa esi­mer­kik­si lins­si- ja pap­ri­ka­le­vit­tei­den kans­sa.

Vih­je: Ruis­lei­pä­ai­nek­set tai ha­pan lei­vän­juu­ri vä­hen­tä­vät hii­van tar­vet­ta.

Koti ja keit­tiö 1-2/2002