1 taskurapu
2 keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
2 rkl voita
1/2 dl maitoa
1/2 dl kuohukermaa
1 rkl hummerifondia
1/2 tl suolaa
ripaus sitruunapippuria
Kalamurekemassa:
300 g kuhafilettä
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl kuohukermaa
1/2 dl silputtua ruohosipulia
1 dl hienonnettua tilliä
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1/2–1 1/2 tl suolaa
ripaus valkopippuria
2 valkuaista vaahdotettuna
Lisäksi:
150–200 g kylmäsavulohta tai -kirjolohta
1. Irrota taskuravusta kuori ja ota kaikki liha talteen, myös saksiliha.
2. Laita keltuaiset ja vehnäjauhot kattilaan, sekoita hyvin ja lisää voi. Sekoita.
3. Kuumenna maito-kermaseos kiehuvaksi ja mausta neste fondilla, suolalla ja pippurilla.
4. Kaada neste koko ajan sekoittaen keltuais-jauhoseokseen. Jäähdytä.
5. Hienonna kala yleis- tai monitoimikoneessa.
6. Sekoita kalan joukkoon taskuravun liha ja anna koneen käydä koko ajan pienellä teholla.
7. Lisää koneen käydessä viini ja yrtit. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
8. Vaahdota kuohukerma ja sekoita kala-taskurapumurekkeen joukkoon.
9. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen.
10. Voitele 1 1/2 litran vetoinen, pitkulainen vuoka ja nosta puolet murekemassasta lusikalla vuokaan. Tasoita.
11. Leikkaa kylmäsavulohesta ohuita suikaleita ja levitä niitä kerros murekkeen väliin väri- ja makuraidaksi.
12. Lusikoi loppu murekemassa päälle ja tasoita pinta.
13. Peitä vuoka foliolla.
14. Laita uunipellille pari senttiä vettä, nosta vuoka pellille ja kypsennä patee vesihauteessa 175-asteisen uunin alatasolla 50–60 minuuttia.
15. Jäähdytä ja tarjoa salaatin, leivän ja esim. hollanninkastikkeen kanssa.
Koti ja keittiö 1-2/2002
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2