MARI HARJULA KUVA ARTO VUOHELAINENKoti ja keittiö 9/2011
6-8 annosta
1 pkt (400 g) valmista pakastepiirastaikinaa
3–4 punasipulia
300 g herkkutatteja
oliiviöljyä
2–3 rkl muscovadosokeria
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
1 rkl balsamiviinietikkaa
Päälle: rucolaa
Tarjoiluun:
2 dl ranskankermaa
150 g pehmeää vuohenjuustoa tai murennettua fetaa
1. Sulata piirastaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kuori ja lohko sipulit. Puhdista ja pilko sienet.
3. Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja paahda noin 15 minuuttia, kunnes ne pehmenevät.
4. Lisää sienet, sokeri, suola ja pippuri ja anna tiristä. Lisää etikka ja hauduta vielä heti.4. Kaada sieni-sipuliseos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kauli taikina, nosta sieniseoksen päälle ja painele hyvin reunoilta. Pistele ja paista 200 asteessa noin 35–40 minuuttia. Jäähdytä hetken ja kumoa.
5. Tarjoa hieman jäähtyneenä vuohenjuustolla tai fetajuustolla maustetun ranskankerman kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2