Artikkeli

MARI HAR­JU­LA KUVA AR­TO VUO­HE­LAI­NEN­Ko­ti ja keit­tiö 9/2011

Tarte tatin sienistä

Sienistä valmistetun tarte tatinin kumppaniksi sopii pehmeä vuohen­juus­to­mousse.

6-8 an­nos­ta

1 pkt (400 g) val­mis­ta pa­kas­te­pii­ras­tai­ki­naa

3–4 pu­na­si­pu­lia

300 g herk­ku­tat­te­ja

olii­vi­öl­jyä

2–3 rkl mus­co­va­do­so­ke­ria

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 rkl bal­sa­mi­vii­nie­tik­kaa

Pääl­le: ru­co­laa

Tar­joi­luun:

2 dl rans­kan­ker­maa

150 g peh­me­ää vuo­hen­juus­toa tai mu­ren­net­tua fe­taa

1. Su­la­ta pii­ras­tai­ki­na pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan.

2. Kuo­ri ja loh­ko si­pu­lit. Puh­dis­ta ja pil­ko sie­net.

3. Kuu­men­na öl­jy pan­nul­la. Li­sää si­pu­lit ja paah­da noin 15 mi­nuut­tia, kun­nes ne peh­me­ne­vät.

4. Li­sää sie­net, so­ke­ri, suo­la ja pip­pu­ri ja an­na ti­ris­tä. Li­sää etik­ka ja hau­du­ta vie­lä heti.4. Kaa­da sie­ni-si­pu­li­se­os lei­vin­pa­pe­ril­la vuo­rat­tuun ir­to­poh­ja­vuo­kaan. Kau­li tai­ki­na, nos­ta sie­ni­se­ok­sen pääl­le ja pai­ne­le hy­vin reu­noil­ta. Pis­te­le ja pais­ta 200 as­tees­sa noin 35–40 mi­nuut­tia. Jääh­dy­tä het­ken ja ku­moa.

5. Tar­joa hie­man jääh­ty­nee­nä vuo­hen­juus­tol­la tai fe­ta­juus­tol­la maus­te­tun rans­kan­ker­man kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ