Koti ja Keittiö 10/07
1 pkt (400 g) valmista murotaikinaa (pakaste)
Täyte:
1 kg (noin 12 kpl) luumuja
125 g voita
1 1/2 dl sokeria
4 rkl tummaa rommia
1 tl vaniljasokeria
Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä
1. Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Halkaise luumut, poista kivet ja leikkaa luumut lohkoiksi.
3. Mittaa voi ja sokeri valurautaiseen paistinpannuun ja kuumenna, kunnes sokeri alkaa sulaa ja karamellisoitua. Ota pannu levyltä pois, lisää luumulohkot ja jatka kypsennystä välillä sekoitellen noin 10-15 minuutin ajan, kunnes luumut ovat pehmenneet. Mausta rommilla ja vaniljasokerilla.
4. Kauli taikina, nosta luumuseoksen päälle pannulle ja painele reunat hyvin. Pistele taikina ja paista uunissa 175–200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa torttu.
5. Tarjoa vaniljajäätelön kera.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2