Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN  KU­VAT SAN­NA PEU­RA­KOS­KI­KO­TI JA KEIT­TIÖ 9/2012

Tarte tatin

Klassikkoherkku tarte tatin eli ylösalaisin käännetty omena-piirakka ei ole ehkä kaunis ulko-näöltään, mutta maku on sitäkin ihastuttavampi. Voitaikinapeiton alta paljastuu mehevät omenapalat.

4–5 ome­naa

75 g voi­ta

1 ½ dl so­ke­ria

(1 tl jau­het­tua ka­ne­lia)

200 g val­mis­ta voi­tai­ki­naa

1. Kuo­ri ome­nat ja pois­ta sie­men­ko­dat. Leik­kaa ome­nat loh­koik­si.

2. Su­la­ta voi va­lu­rau­ta­pan­nus­sa ja li­sää so­ke­ri ja ha­lu­tes­sa­si ka­ne­li. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. Li­sää pan­nul­le ome­na­loh­kot tii­viis­ti.

3. Kau­li su­la­tet­tu voi­tai­ki­na hie­man pan­nua isom­mak­si le­vyk­si. Pai­ne­le tai­ki­na tii­viis­ti pan­nul­le ome­noi­den pääl­le.

4. Pais­ta 200-as­tei­ses­sa uu­nis­sa n. 20 mi­nuut­tia tai kun­nes tai­ki­na on kul­lan­kel­tai­nen ja kyp­sä.

5. Ku­moa tar­joi­lu­lau­ta­sel­le. Tar­joa pii­ras va­nil­ja­jää­te­lön kans­sa.