Sanna Suni
Koti ja keittiö 4/2014
Kuva Juha Nurmi
Kun asiakas antaa asuntonsa välitysliikkeen välitettäväksi, toimeksiantosopimuksessa sovitaan, millä tavalla kohdetta markkinoidaan.
Toki tästä voidaan sopia myöhemmin erikseen, mutta kohteen markkinoiminen tarjouskauppakohteena edellyttää aina toimeksiantajan suostumusta. On siis mahdollista, että kohdetta on aluksi markkinoitu perinteisenä kohteena ja se muutetaankin tarjouskauppa-kohteeksi kesken välitystoimeksiannon.
Ostaja-asiakas saa tietää, että kyse on tarjouskauppa-kohteesta esimerkiksi kohteen ilmoituksessa olevasta merkistä tai maininnasta. Tarjouskauppa-kohteissahan tarjotaan hintaa ilmoitetusta lähtöhinnasta ylöspäin ja kohteesta tehdyt tarjoukset näkyvät kohteen verkkosivuilla. Kun myyjä tekee vastatarjouksen, se sitoo myyjää sen voimassaoloajan. Koska välitysliike ei voi ottaa vastaan tarjouksia muilta ostajilta vastatarjouksen voimassaoloaikana, ei vastatarjousten vastaanottaminen sovi tarjouskauppaan.
Juridisesti ei ole esteitä korottaa tarjoustaan vain eurolla. Mutta tarjouksen tekijän kannattaa toki miettiä, minkä signaalin hän tällaisella korotuksella haluaa myyjälle antaa. On myös mahdollista, että myyjä on erikseen edellyttänyt, että välittäjä ei ota vastaa esim. euron korotuksia.
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
LUE KOTI & KEITTIÖ
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ