Artikkeli

Tapenade mustista oliiveista

Laita oliivit, anjovikset, kaprikset ja valko­si­pu­lin­kynnet sekä basilikan lehdet...

(noin 3 dl)

noin 140 g mus­tia, ki­vet­tö­miä ka­la­ma­ta­o­lii­ve­ja

7-8 an­jo­vis­fi­lee­tä

2 rkl pie­niä kap­rik­sia

2 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

6-10 tuo­ret­ta ba­si­li­kan­leh­teä

1/2 tl rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

1 dl olii­vi­öl­jyä

1. Lai­ta olii­vit, an­jo­vik­set, kap­rik­set ja val­ko­si­pu­lin­kyn­net sekä ba­si­li­kan leh­det kul­hoon ja hie­non­na sau­va­se­koit­ti­mel­la. Li­sää mus­ta­pip­pu­ri ja lo­puk­si öl­jy pie­nis­sä eris­sä sa­mal­la se­koit­ta­en.

2. Kun le­vi­te on ta­sais­ta, pur­ki­ta se. Säi­ly­tä vii­le­äs­sä. Voit val­mis­taa le­vit­teen myös mo­ni­toi­mi­ko­nees­sa. Tah­na so­pii tar­jot­ta­vak­si sel­lai­se­naan esi­mer­kik­si tuo­reen tai paah­de­tun vaa­le­an lei­vän kera.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ