Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 11/06

Tapas-perunat ja mojo-kastike

Tarjoa mojo-kastiketta perunoiden dippinä.

6–8 ro­sa­mun­da­pe­ru­naa

noin 1/2 dl olii­vi­öl­jyä

sor­mi­suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Mojo-kas­ti­ke:

50 g man­te­lei­ta tai kui­vah­ta­nut­ta vaa­le­an lei­vän si­sus­taa

1 pu­nai­nen pap­ri­ka

3 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

3 tl sii­de­ri­vii­nie­tik­kaa

1–2 kpl kui­vat­tua chi­li­pal­koa

1 tl pap­ri­ka­jau­het­ta

1 dl olii­vi­öl­jyä

2 rkl sit­ruu­na­me­hua

ri­paus suo­laa

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

ri­paus so­ke­ria

1. Pese ja loh­ko pe­ru­nat. Le­vi­tä pe­ru­na­loh­kot lei­vin­pa­pe­ril­le pel­lil­le. Ri­pot­te­le pääl­le suo­laa ja rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria. Kyp­sen­nä uu­nis­sa 225 as­tees­sa 20–30 mi­nuut­tia, kun­nes pe­ru­nat ovat kyp­siä ja pääl­tä ra­pei­ta.

2. Val­mis­ta sil­lä ai­kaa kas­ti­ke. Mit­taa man­te­lit tai lei­vän si­sus te­ho­se­koit­ti­meen ja hie­non­na. Huuh­te­le pap­ri­ka, pois­ta kan­ta ja sie­me­net ja pa­loit­te­le pap­ri­ka. Li­sää pap­ri­ka­pa­lat, kuo­ri­tut val­ko­si­pu­lin­kyn­net, vii­nie­tik­ka, chili ja pap­ri­ka­jau­he te­ho­se­koit­ti­meen.

Huom! Kui­va­tut chi­lit ovat to­del­la voi­mak­kai­ta. Li­sää en­sin yk­si, mais­ta kas­ti­ket­ta ja li­sää sit­ten vie­lä 1/2–1 chili, jos ha­lu­at kas­tik­kees­ta vah­vem­man ma­kuis­ta. Käyn­nis­tä kone ja se­koi­ta ta­sai­sek­si. Li­sää lo­puk­si se­ok­seen öl­jy vä­hi­tel­len ja se­koi­ta, kun­nes kas­ti­ke on pak­sua tah­naa. Maus­ta sit­ruu­na­me­hul­la, suo­lal­la, mus­ta­pip­pu­ril­la ja so­ke­ril­la.

3. Tar­joa mojo-kas­ti­ket­ta pe­ru­noi­den dip­pi­nä.