Koti ja Keittiö 11/06
6–8 rosamundaperunaa
noin 1/2 dl oliiviöljyä
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
Mojo-kastike:
50 g manteleita tai kuivahtanutta vaalean leivän sisustaa
1 punainen paprika
3 valkosipulinkynttä
3 tl siideriviinietikkaa
1–2 kpl kuivattua chilipalkoa
1 tl paprikajauhetta
1 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
ripaus sokeria
1. Pese ja lohko perunat. Levitä perunalohkot leivinpaperille pellille. Ripottele päälle suolaa ja rouhittua mustapippuria. Kypsennä uunissa 225 asteessa 20–30 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja päältä rapeita.
2. Valmista sillä aikaa kastike. Mittaa mantelit tai leivän sisus tehosekoittimeen ja hienonna. Huuhtele paprika, poista kanta ja siemenet ja paloittele paprika. Lisää paprikapalat, kuoritut valkosipulinkynnet, viinietikka, chili ja paprikajauhe tehosekoittimeen.
Huom! Kuivatut chilit ovat todella voimakkaita. Lisää ensin yksi, maista kastiketta ja lisää sitten vielä 1/2–1 chili, jos haluat kastikkeesta vahvemman makuista. Käynnistä kone ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi seokseen öljy vähitellen ja sekoita, kunnes kastike on paksua tahnaa. Mausta sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja sokerilla.
3. Tarjoa mojo-kastiketta perunoiden dippinä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2