Artikkeli

Koti ja Keit­tiö 08/07

Tandoorikana, raitakastike ja rusina­man­te­li­kuskus

Poista broilerin nahka. Kuori ja hienonna valko­si­pu­lin­kynnet. Sekoita marinadi ja kääntele broilerinpalat siihen...

8 maus­ta­ma­ton­ta broi­le­rin koi­pi­pa­laa (tai 4 koi­pi-rei­si­pa­laa)

Ma­ri­na­di:

2 dl maus­ta­ma­ton­ta jo­gurt­tia

4 val­ko­si­pu­lin­kynt­tä

1 tl juus­to­ku­mi­naa

2 tl jau­het­tua ko­ri­an­te­ria

1 tl chi­li­jau­het­ta

1 tl pap­ri­ka­jau­het­ta

2 tl ga­ram ma­sa­laa

4 rkl sit­ruu­na­me­hua

2 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

1 rkl tuo­ret­ta in­ki­vää­ri raas­tet­ta

1/2 tl kur­ku­maa

1/2 tl suo­laa

hie­man rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

Rai­ta­kas­ti­ke:

4 dl jo­gurt­tia

1/2 tl juus­to­ku­mi­naa

1/4 tl chi­li­jau­het­ta

1/4 tl suo­laa

Ru­si­na-man­te­li­kus­kus:

1 1/2 dl man­te­li­las­tu­ja

kah­den ap­pel­sii­nin mehu (yh­teen­sä 2 dl)

3 dl vet­tä

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

1 dl ru­si­noi­ta

1 tl suo­laa

1 tl ko­ri­an­te­ria

rou­hit­tua mus­ta­pip­pu­ria

5 dl (400 g) kus­kus­suu­ri­moi­ta

1. Pois­ta broi­le­rin nah­ka. Kuo­ri ja hie­non­na val­ko­si­pu­lin­kyn­net. Se­koi­ta ma­ri­na­di ja kään­te­le broi­le­rin­pa­lat sii­hen. Pei­tä kel­mul­la. An­na ma­ri­noi­tua vii­le­äs­sä pari tun­tia.

2. Val­mis­ta rai­ta­kas­ti­ke se­koit­ta­mal­la maus­teet jo­gurt­tiin. An­na maus­tua vii­le­äs­sä en­nen tar­joi­lua.

3. Lado ma­ri­noi­dut li­hat uu­ni­pel­lil­le lei­vin­pa­pe­ril­le tai uu­ni­vuo­kaan. Kyp­sen­nä koi­pia uu­nis­sa 175 as­tees­sa 30–40 mi­nuut­tia (koi­pi-rei­si­pa­lo­ja 45–60 min), kun­nes liha on kyp­sää.

4. Val­mis­ta broi­le­rei­den kyp­sy­es­sä kus­kus. Paah­da man­te­li­las­tui­hin kui­val­la pan­nul­la hie­man vä­riä. Mit­taa kat­ti­laan ap­pel­sii­ni­me­hu, vesi, öl­jy, ru­si­nat ja maus­teet ja kuu­men­na kie­hu­vak­si. Ota kat­ti­la pois lie­del­tä ja li­sää kus­kus­suu­ri­mot. An­na tur­vo­ta ja se­koi­ta paah­de­tut man­te­li­las­tut.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ