Koti ja Keittiö 08/07
8 maustamatonta broilerin koipipalaa (tai 4 koipi-reisipalaa)
Marinadi:
2 dl maustamatonta jogurttia
4 valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
1 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
2 tl garam masalaa
4 rkl sitruunamehua
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl tuoretta inkivääri raastetta
1/2 tl kurkumaa
1/2 tl suolaa
hieman rouhittua mustapippuria
Raitakastike:
4 dl jogurttia
1/2 tl juustokuminaa
1/4 tl chilijauhetta
1/4 tl suolaa
Rusina-mantelikuskus:
1 1/2 dl mantelilastuja
kahden appelsiinin mehu (yhteensä 2 dl)
3 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä
1 dl rusinoita
1 tl suolaa
1 tl korianteria
rouhittua mustapippuria
5 dl (400 g) kuskussuurimoita
1. Poista broilerin nahka. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita marinadi ja kääntele broilerinpalat siihen. Peitä kelmulla. Anna marinoitua viileässä pari tuntia.
2. Valmista raitakastike sekoittamalla mausteet jogurttiin. Anna maustua viileässä ennen tarjoilua.
3. Lado marinoidut lihat uunipellille leivinpaperille tai uunivuokaan. Kypsennä koipia uunissa 175 asteessa 30–40 minuuttia (koipi-reisipaloja 45–60 min), kunnes liha on kypsää.
4. Valmista broilereiden kypsyessä kuskus. Paahda mantelilastuihin kuivalla pannulla hieman väriä. Mittaa kattilaan appelsiinimehu, vesi, öljy, rusinat ja mausteet ja kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kuskussuurimot. Anna turvota ja sekoita paahdetut mantelilastut.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2