MARI HARJULA • KUVAT FABIAN BJÖRKKoti ja keittiö 9/2015
4–6 omenaa
Tahinitäyte:
1 dl tahinia
1 rkl kookosöljyä
2–3 tl hunajaa
1 rkl seesaminsiemeniä
Pistaasi-hunajasiirappi:
3 dl hunajaa
1 ¼ dl vettä
1 rkl sitruunamehua
1 kanelitanko
2 rkl pistaasipähkinöitä
Koristeluun:
timjamia tai minttua
1. Poista omenoista kodat ja halkaise omenat pitkittäin.
2. Sekoita tahinitäytteen ainekset keskenään. Täytä omenanpuolikkaat täytteellä ja laita uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle.
3. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät.
4. Valmista sillä aikaa pistaasihunajasiirappi. Mittaa siirapin ainekset pähkinöitä lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Rouhi pistaasipähkinät ja lisää siirappiin, anna jäähtyä.
5. Tarjoile omenat pistaasihunajasiirapin kanssa.
Viinisuositus: Makea ja kypsän sitruksinen Winzerverein Deidesheim Herrgottsacker Riesling Auslese 2010, Saksa 15,35 e (0,375 l)
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2