SANNA KEKÄLÄINEN KUVA REETTA PASANEN
Tacos al pastor eli possu-ananastacot
yli 5,5 t . helpohko . 22 e
4–6 annosta
1 valkosipulinkynsi
2 kuivattua miedohkoa chiliä
¾ dl Coca Colaa
3 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl appelsiinimehua
1 rkl limettimehua
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl juustokuminansiemeniä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 rkl fariinisokeria
1 kg kassleria
1 kypsä ananas
Tarjoiluun:
maissitortillalättyjä
hienonnettua punasipulia
korianteria
pico de galloa (resepti alla
avokadoa
1. Kuori valkosipuli. Laita se chilin, cokiksen, etikan, appelsiini- ja limettimehun kanssa monitoimikoneen kulhoon. Sekoita hyvin. Lisää mausteet ja sokeri. Anna koneen käydä hetki.
2. Leikkaa kassler pitkittäin noin puolen sentin paksuisiksi isoiksi viipaleiksi.
3. Laita mausteseos muovipussiin. Lisää viipaloitu kassler. Sekoittele ja laita jääkaappiin maustumaan 4 tunniksi tai yön yli.
4. Työnnä marinoituneet lihaviipaleet pitkään grillitikkuun jättikokoiseksi lihavartaaksi.
5. Nosta lihavarras leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista 180-asteisen uunin alatasolla noin 1,5 tuntia. Kääntele varrasta muutaman kerran paistamisen aikana. Voit tarkastaa lämpötilan käyttämällä paistolämpömittaria. Kypsä liha on 70-asteista.
6. Leikkaa ananaksesta kuoret ja kova sisus pois. Leikkaa paloiksi. Paista parila- tai paistinpannulla hetki. Leikkaa tarvittaessa ananas suupaloiksi.
7. Leikkaa kypsästä lihasta paloja. Tarjoa tortilloilla ananaksen, punasipulin, korianterin, pico de gallon ja avokadon kanssa.
Vinkki: Korvaa possu halutessasi nyhtökauralla.
Pico de gallo eli tomaatti-korianterisalsa
15 min . helppo . 4,50 e
4 annosta
1 pieni punasipuli
2 limettiä
½ tl suolaa
⅓ tl mustapippuria myllystä
400 g tomaatteja (esimerkiksi luumutomaatteja)
1 punainen chili
1 ruukku korianteria
1. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Purista päälle limeteistä mehu. Lisää suola ja pippuri. Anna maustua sillä aikaa, kun leikkaat muut kasvikset.
2. Kuutioi tomaatit ja chili. Poista siemenet ja kannat. Hienonna korianteri. Yhdistä sipuliseokseen. Salsan voi syödä heti, mutta se paranee, jos maut saavat tasaantua vähintään 15 minuuttia.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2