Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Asiakaspalvelu
Mediatiedot
Seuraa meitä somessa:
Kodit ja ideat
/
Vanhat tavarat
/
Reseptit
/
Puutarha
/
Matkat
/
Kilpailut
/
Yhteistyössä
Reseptit
/
/
Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa lehti
Liha ja lintu
/
Kala ja äyriäiset
/
Kasvis
/
Makeat leivonnaiset
/
Jälkiruoat
/
Suolaiset leivonnaiset
/
Juomat
/
Aasia
/
Arkiateriat
Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN KUVA REET­TA PA­SA­NEN

13.4.2021

Tacos al pastor eli possu-ananastacot tirisevät vartaassa hitaasti meheviksi

Taiteile tacoihin tai tortilloihin kääräistävä mausteisen hedelmäinen possu-ananastäyte.

Ta­cos al pas­tor eli pos­su-ana­nas­ta­cot

yli 5,5 t . hel­poh­ko . 22 e

4–6 an­nos­ta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 kui­vat­tua mie­doh­koa chi­liä

¾ dl Coca Co­laa

3 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

2 rkl ap­pel­sii­ni­me­hua

1 rkl li­met­ti­me­hua

1 tl kui­vat­tua ore­ga­noa

1 tl juus­to­ku­mi­nan­sie­me­niä

1 tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 kg kas­s­le­ria

1 kyp­sä ana­nas

Tar­joi­luun:

mais­si­tor­til­la­lät­ty­jä

hie­non­net­tua pu­na­si­pu­lia

ko­ri­an­te­ria

pico de gal­loa (re­sep­ti al­la

avo­ka­doa

1. Kuo­ri val­ko­si­pu­li. Lai­ta se chi­lin, co­kik­sen, eti­kan, ap­pel­sii­ni- ja li­met­ti­me­hun kans­sa mo­ni­toi­mi­ko­neen kul­hoon. Se­koi­ta hy­vin. Li­sää maus­teet ja so­ke­ri. An­na ko­neen käy­dä het­ki.

2. Leik­kaa kas­s­ler pit­kit­täin noin puo­len sen­tin pak­sui­sik­si isoik­si vii­pa­leik­si.

3. Lai­ta maus­te­se­os muo­vi­pus­siin. Li­sää vii­pa­loi­tu kas­s­ler. Se­koit­te­le ja lai­ta jää­kaap­piin maus­tu­maan 4 tun­nik­si tai yön yli.

4. Työn­nä ma­ri­noi­tu­neet li­ha­vii­pa­leet pit­kään gril­li­tik­kuun jät­ti­ko­koi­sek­si li­ha­var­taak­si.

5. Nos­ta li­ha­var­ras lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le pel­lil­le. Pais­ta 180-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la noin 1,5 tun­tia. Kään­te­le var­ras­ta muu­ta­man ker­ran pais­ta­mi­sen ai­ka­na. Voit tar­kas­taa läm­pö­ti­lan käyt­tä­mäl­lä pais­to­läm­pö­mit­ta­ria. Kyp­sä liha on 70-as­teis­ta.

6. Leik­kaa ana­nak­ses­ta kuo­ret ja kova si­sus pois. Leik­kaa pa­loik­si. Pais­ta pa­ri­la- tai pais­tin­pan­nul­la het­ki. Leik­kaa tar­vit­ta­es­sa ana­nas suu­pa­loik­si.

7. Leik­kaa kyp­säs­tä li­has­ta pa­lo­ja. Tar­joa tor­til­loil­la ana­nak­sen, pu­na­si­pu­lin, ko­ri­an­te­rin, pico de gal­lon ja avo­ka­don kans­sa.

Vink­ki: Kor­vaa pos­su ha­lu­tes­sa­si nyh­tö­kau­ral­la.

Pico de gal­lo eli to­maat­ti-ko­ri­an­te­ri­sal­sa

15 min . help­po . 4,50 e

4 an­nos­ta

1 pie­ni pu­na­si­pu­li

2 li­met­tiä

½ tl suo­laa

⅓ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

400 g to­maat­te­ja (esi­mer­kik­si luu­mu­to­maat­te­ja)

1 pu­nai­nen chili

1 ruuk­ku ko­ri­an­te­ria

1. Kuo­ri ja leik­kaa si­pu­li pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Pu­ris­ta pääl­le li­me­teis­tä mehu. Li­sää suo­la ja pip­pu­ri. An­na maus­tua sil­lä ai­kaa, kun leik­kaat muut kas­vik­set.

2. Kuu­ti­oi to­maa­tit ja chili. Pois­ta sie­me­net ja kan­nat. Hie­non­na ko­ri­an­te­ri. Yh­dis­tä si­pu­li­se­ok­seen. Sal­san voi syö­dä heti, mut­ta se pa­ra­nee, jos maut saa­vat ta­saan­tua vä­hin­tään 15 mi­nuut­tia.

Lue Myös

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden  kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Martti Järvi

Siirappinen ankanrinta ja ruusu­kaa­li­paistos tuovat juhlan pöytään

Voikukkavohvelit savusii­ka­täyt­teellä

Villiyrtti-fetapiirakka tehdään valmiiseen croissant-taikinaan

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden  kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Ankan rintafileistä valmistuu juhla-ateria helposti ja nopeasti. Tärkeintä fileiden kypsentämisessä on käyttää paistolämpömittaria, jotta lopputuloksesta tulee mehevä. Lisäksi tarjotaan paistettuja ruusukaaleja, hedelmiä ja sechuaninpippurilla maustettua kastiketta.

Martti Järvi

Siirappinen ankanrinta ja ruusu­kaa­li­paistos tuovat juhlan pöytään

Voikukkavohvelit savusii­ka­täyt­teellä

Arto Vuohelainen

Gnocchit – perusohje ja 2 ihanan tuhtia paistosta

Herkulliset hyrskypotut maustetaan nokkosilla

Pyöräytä piirakka: 8 suolaista piirasreseptiä

fabian björk

Ihanan voikukkapeston aika on nyt!

Hanna Linnakko

Helppo ja herkullinen shaksuka

Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

fabian björk

Ihanan voikukkapeston aika on nyt!

Hanna Linnakko

Helppo ja herkullinen shaksuka

Yrttinen juustokakku

Yrttinen juustokakku

Reetta Pasanen

Yrttinen juustokakku on voileipäkakun moderni versio

SUOSITTELEMME MYÖS NÄITÄ

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset

LUETUIMMAT

Mikä on mielestäsi paras koti lehdessä 10/2023?

Uuteen taloon haettiin ja onnistuttiin luomaan perinteisen rintamiestalon kodikkuutta

Poimi tästä: 13 herkullista sienireseptiä

1950-luvun talo uudistui Annikin ja Ulfin käsissä: ”Sisustuksessa voi surutta yhdistää uutta ja vanhaa”

Parmigiana di melanzane eli tomaattinen munakoisopaistos Sisiliasta

Kurpitsainen toscakakku

Romanttisesta punamul­ta­tor­pasta moderniin valmistaloon – Ritva ja Ilkka vaihtoivat helpompaan asumiseen

Paistettu kukkakaalikuskus on mainio lisuke

Strömsön tv-nikkari Jim Björni arvostaa kauniisti tehtyjä esineitä ja rakenteita – ne luovat elämänlaatua

Upea syksy ­– satoa & tunnelmaa -lehti on ilmestynyt!

Omppuaika on täällä: Keitä omenahilloke kanelikreppien täytteeksi

Vegaaninen vaniljavanukas ja lakumansikat

Kokoa rento ja näyttävä jälkiruoka: Mascarpone-lakkadippi & kandi­so­ke­ri­keksit

Appelsini-fenkolisalaatti vie Sisiliaan

Fenkoli-fetarisotolla täytetyt kaalikääryleet

Paahdettu kurpitsakeitto & yrtti-pistaasipesto

Sekoita mustikkainen smash cocktail

Friteeratut kukka- ja parsakaalit curry-mangodipin kera

Puolukkainen saaris­to­lais­leipä

LUE KOTI & KEITTIÖ

KATSO RESEPTIT

Liha ja lintu
Kala ja äyriäiset
Kasvisruoka
Jälkiruoat
Aasialainen
Juomat
Arkiateriat
Suolaiset leivonnaiset
Makeat leivonnaiset
Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2

Tilaa Koti & Keittiö Asiakaspalvelu Tietosuojaseloste Rekisteriseloste

Fokus Media Finland Oy

Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki

Y-tunnus 3157774-2