Artikkeli

SAN­NA KE­KÄ­LÄI­NEN KUVA REET­TA PA­SA­NEN

Tacos al pastor eli possu-ananastacot tirisevät vartaassa hitaasti meheviksi

Taiteile tacoihin tai tortilloihin kääräistävä mausteisen hedelmäinen possu-ananastäyte.

Ta­cos al pas­tor eli pos­su-ana­nas­ta­cot

yli 5,5 t . hel­poh­ko . 22 e

4–6 an­nos­ta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

2 kui­vat­tua mie­doh­koa chi­liä

¾ dl Coca Co­laa

3 rkl val­ko­vii­nie­tik­kaa

2 rkl ap­pel­sii­ni­me­hua

1 rkl li­met­ti­me­hua

1 tl kui­vat­tua ore­ga­noa

1 tl juus­to­ku­mi­nan­sie­me­niä

1 tl suo­laa

½ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

1 rkl fa­rii­ni­so­ke­ria

1 kg kas­s­le­ria

1 kyp­sä ana­nas

Tar­joi­luun:

mais­si­tor­til­la­lät­ty­jä

hie­non­net­tua pu­na­si­pu­lia

ko­ri­an­te­ria

pico de gal­loa (re­sep­ti al­la

avo­ka­doa

1. Kuo­ri val­ko­si­pu­li. Lai­ta se chi­lin, co­kik­sen, eti­kan, ap­pel­sii­ni- ja li­met­ti­me­hun kans­sa mo­ni­toi­mi­ko­neen kul­hoon. Se­koi­ta hy­vin. Li­sää maus­teet ja so­ke­ri. An­na ko­neen käy­dä het­ki.

2. Leik­kaa kas­s­ler pit­kit­täin noin puo­len sen­tin pak­sui­sik­si isoik­si vii­pa­leik­si.

3. Lai­ta maus­te­se­os muo­vi­pus­siin. Li­sää vii­pa­loi­tu kas­s­ler. Se­koit­te­le ja lai­ta jää­kaap­piin maus­tu­maan 4 tun­nik­si tai yön yli.

4. Työn­nä ma­ri­noi­tu­neet li­ha­vii­pa­leet pit­kään gril­li­tik­kuun jät­ti­ko­koi­sek­si li­ha­var­taak­si.

5. Nos­ta li­ha­var­ras lei­vin­pa­pe­ril­la pääl­lys­te­tyl­le pel­lil­le. Pais­ta 180-as­tei­sen uu­nin ala­ta­sol­la noin 1,5 tun­tia. Kään­te­le var­ras­ta muu­ta­man ker­ran pais­ta­mi­sen ai­ka­na. Voit tar­kas­taa läm­pö­ti­lan käyt­tä­mäl­lä pais­to­läm­pö­mit­ta­ria. Kyp­sä liha on 70-as­teis­ta.

6. Leik­kaa ana­nak­ses­ta kuo­ret ja kova si­sus pois. Leik­kaa pa­loik­si. Pais­ta pa­ri­la- tai pais­tin­pan­nul­la het­ki. Leik­kaa tar­vit­ta­es­sa ana­nas suu­pa­loik­si.

7. Leik­kaa kyp­säs­tä li­has­ta pa­lo­ja. Tar­joa tor­til­loil­la ana­nak­sen, pu­na­si­pu­lin, ko­ri­an­te­rin, pico de gal­lon ja avo­ka­don kans­sa.

Vink­ki: Kor­vaa pos­su ha­lu­tes­sa­si nyh­tö­kau­ral­la.

Pico de gal­lo eli to­maat­ti-ko­ri­an­te­ri­sal­sa

15 min . help­po . 4,50 e

4 an­nos­ta

1 pie­ni pu­na­si­pu­li

2 li­met­tiä

½ tl suo­laa

⅓ tl mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

400 g to­maat­te­ja (esi­mer­kik­si luu­mu­to­maat­te­ja)

1 pu­nai­nen chili

1 ruuk­ku ko­ri­an­te­ria

1. Kuo­ri ja leik­kaa si­pu­li pie­nik­si kuu­ti­oik­si. Pu­ris­ta pääl­le li­me­teis­tä mehu. Li­sää suo­la ja pip­pu­ri. An­na maus­tua sil­lä ai­kaa, kun leik­kaat muut kas­vik­set.

2. Kuu­ti­oi to­maa­tit ja chili. Pois­ta sie­me­net ja kan­nat. Hie­non­na ko­ri­an­te­ri. Yh­dis­tä si­pu­li­se­ok­seen. Sal­san voi syö­dä heti, mut­ta se pa­ra­nee, jos maut saa­vat ta­saan­tua vä­hin­tään 15 mi­nuut­tia.