Artikkeli

Taboulleh-salaatti

Ripota karkeaa suolaa leikkuulaudalle ja halkaise ja silppua sen päällä sipuli. Näin sipuli mehustuu eikä itketä.

2 to­maat­tia

1 si­pu­li

1/4 tl suo­laa

1 pap­ri­ka

1 avo­ka­do

1 kurk­ku

nip­pu per­sil­jaa

mint­tua tai ko­ri­an­te­ria

2 tl ma­ke­aa chi­li­kas­ti­ket­ta (val­mis thai-chili)

1. Ri­po­ta kar­ke­aa suo­laa leik­kuu­lau­dal­le ja hal­kai­se ja silp­pua sen pääl­lä si­pu­li. Näin si­pu­li me­hus­tuu ei­kä it­ke­tä. Silp­pua lau­dal­la myös per­sil­ja, pap­ri­ka (jos viit­sit, paah­da ja kuo­ri pap­ri­ka ku­ten mu­na­koi­so­tah­naan), kurk­ku ja avo­ka­do sekä hiu­kan mint­tua tai ko­ri­an­te­ria. Sa­laa­tis­sa per­sil­jal­la on joh­ta­va ma­ku­roo­li.

2. Li­sää sa­laat­tiin ma­kea chi­li­kas­ti­ke ja se­koi­ta sa­laat­ti hy­vin. Tar­joa joko kul­hos­ta tai sa­laa­tin­leh­tien ja lei­vän pääl­tä.

Vih­je: Jos et saa thai­kas­ti­ket­ta, se­koi­ta muu­ta­ma tip­pa ta­bas­coa tai pala tuo­ret­ta chi­liä hu­na­jaan ja maus­ta sa­laat­ti se­ok­sel­la.

Koti ja keit­tiö 3/2002

Tilaa uutiskirje
Tilaa uutiskirje