Artikkeli

Taboulleh-salaatti

4 dl bul­gur­veh­nä­suu­ri­moi­ta

8 dl vet­tä

1 dl sil­put­tua tuo­ret­ta mint­tua

1 dl sil­put­tua per­sil­jaa

1 sit­ruu­nan hie­nok­si raas­tet­tu kuo­ri

1 1/2 rkl sit­ruu­na­me­hua

4 to­maat­tia

1/2 pu­na­si­pu­li

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

suo­laa

pip­pu­ria

Ko­ris­teek­si:

tuo­ret­ta mint­tua

mus­tia olii­ve­ja

1. Kei­tä bul­gur-veh­nä kyp­säk­si ke­vy­es­ti suo­la­tus­sa ve­des­sä pak­kauk­sen oh­jeen mu­kaan (n. 10-12 min). Kaa­da yli­mää­räi­nen vesi pois kyp­sis­tä suu­ri­mois­ta.

2. Raas­ta sit­ruu­nan kuo­ri hie­nok­si ja pu­ris­ta sit­ruu­nas­ta mehu. Hal­kai­se to­maa­tit ja pois­ta niis­tä ko­vat kan­nat ja sie­me­net. Leik­kaa he­del­mä­li­ha pie­nik­si pa­loik­si. Hie­non­na pu­na­si­pu­li.

3. Li­sää bul­gur-suu­ri­moi­hin sil­put­tu mint­tu ja per­sil­ja, sit­ruu­nan kuo­ri ja mehu, to­maat­ti­pa­lat ja pu­na­si­pu­li­silp­pu. Kään­te­le sa­laat­tiin olii­vi­öl­jy. Maus­ta lo­puk­si suo­lal­la ja pip­pu­ril­la. Ko­ris­te­le val­mis sa­laat­ti mus­til­la olii­veil­la ja tuo­reel­la min­tul­la.

LUE KOTI & KEITTIÖ

LUE KOTI & KEITTIÖ