Artikkeli

Taateli-parapäh­ki­nä­leivät

Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Paloittele taatelit ja rouhi parapähkinöitä hieman. Sekoita sokeri, taatelit ja pähkinät jauhoseoksen...

noin 4 dl veh­nä­jau­ho­ja

1 1/2 tl lei­vin­jau­het­ta

1 dl so­ke­ria

noin 200 g taa­te­lei­ta

1 1/2 dl pa­ra­päh­ki­nöi­tä

125 g voi­ta su­la­tet­tu­na

1 dl mai­toa

2 mu­naa

Vuo­an voi­te­luun:

voi­ta tai mar­ga­rii­nia

1. Se­koi­ta jau­hot ja lei­vin­jau­he. Pa­loit­te­le taa­te­lit ja rou­hi pa­ra­päh­ki­nöi­tä hie­man. Se­koi­ta so­ke­ri, taa­te­lit ja päh­ki­nät jau­ho­se­ok­sen.

2. Li­sää jouk­koon su­la­tet­tu voi ja mai­to. Li­sää mu­nat ja se­koi­ta tai­ki­na ta­sai­sek­si.

3. Lu­si­koi seos suo­ra­kai­teen muo­toi­seen voi­del­tuun lei­pä­vuo­kaan. Pais­ta 175 as­tees­sa noin tun­ti. An­na jääh­tyä het­ken ja tar­joa sel­lai­se­naan tai voin kans­sa.