MARI HARJULA • KUVAT ARTO VUOHELAINENKOTI JA KEITTIÖ 12/2013
noin 4 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
1 tl jauhettua korianteria
yhden sitruunan raastettu kuori
noin 200 g taateleita
150 g kuorittuja manteleita
125 g voita tai margariinia
1 dl maitoa
2 munaa
Vuoan voiteluun:
voita tai margariinia
1.Mittaa jauhot, leivinjauhe sekä mausteet kulhoon ja sekoita.
2.Paloittele taatelit pienemmiksi ja rouhi manteleita hieman. Lisää molemmat jauhoseokseen, mutta jätä muutama manteli ja taatelinpala koristeluun.
3. Sulata taikinaan tuleva voi tai margariini. Lisää rasva ja maito jauhoseokseen. Lisää lopuksi munat ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4.Voitele leipävuoka ja lusikoi leipätaikina vuokaan. Painele leivän pintaan koristeluun jätetyt mantelit ja taatelit.
5.Paista uunissa 175 asteessa noin tunnin ajan. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2