2 leipää
2 1/2 dl piimää
2 1/2dl vettä
25 g hiivaa
1 1/2 tl suolaa
1 dl leipäsiirappia
1 maustemitta jauhettua neilikkaa
1 maustemitta jauhettua maustepippuria
1/2 tl jauhettua korianteria
1/2 tl anista
1 dl mämmi- ja leipämaltaita
2 dl ruisjauhoja
noin 9–10 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
200 g kuivattuja, pehmeitä taateleita
Vuoan voiteluun:
voita tai margariinia
Siirappi-vesiseos:
1/2 dl siirappia
1/2 dl vettä
1. Sekoita piimä ja vesi ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen. Lisää suola ja siirappi ja muut mausteet sekä maltaat ja ruisjauhot. Alusta joukkoon vehnäjauhoja sen verran, että taikinasta tulee napakkaa. Lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
2. Saksi taatelit pienemmiksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa joukkoon taatelit. Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne voideltuihin leipävuokiin. Anna kohota liinan alla.
3. Pistele leivät ja paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes leivät ovat kypsiä. Sivele leivät kypsymisen loppuvaiheessa vesi-siirappiseoksella, joka tekee pinnasta kiiltävän. Leipä säilyy pitkään tuoreena, kun säilytät sen viileässä.
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
LUETUIMMAT
KATSO RESEPTIT
YHTEISTYÖSSÄ
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2
Fokus Media Finland Oy
Hämeentie 153 C, 00560 Helsinki
Y-tunnus 3157774-2